Pitkästä aikaa blogin äärellä

Heippa vaan pitkästä aikaa! Blogi on elellyt hilaiseloa kahdeksan kuukautta. Minä sen sijaan olen touhunnut yhtä sun toista (enimmäkseen kuitenkin kuvaamiseen liittyvää, yllätys, yllätys!), ja pienet kuulumiset eivät varmaankaan olisi pahitteeksi!

Kesä on soljunut mukavasti omalla painollaan täällä Teiskon kesäparatiisissa! ❤ Viime viikolla tosin huomasimme tervapääskyjen jälleen lähteneen tontiltamme kohti etelää. Pihassa on yhtäkkiä oudon hiljaista, kun niiden iloinen kirskunta on kaikonnut. Meillä nimittäin kesä ”virallisesti” alkaa siitä kun ne saapuvat ja loppuu kun ne lähtevät.

Valokuvaaja Anna Jarvenpaa_Valokuvaus_Teisko Tampere Orivesi Sastamala Pirkanmaa 12

Koulukin jatkuu jo ensi viikolla kesätauon loppuessa ja syksyllekin on luvassa jo yhtä sun toista hommaa. Kevätlukukausi meni yhdessä hujauksessa, ja innolla odotan nyt syksyllä alkavaa valokuvataiteen opetusta!

Valokuvaajan töitä olen onnekseni saanut tehdä keväästä asti, kun päätin pistää itseni likoon ja kokeilla olisiko minusta oikeasti siihen! Kesä on ollut sen johdosta sopivan kiireinen. Sopivan kiireisellä tarkoitan sitä, että vaikka olen tehnyt töitä, olen myös ehtinyt nauttia kesästä ja pitää mukavasti vapaata silloin kun on siltä tuntunut. Liian tiukat aikataulut saavat minut vain ahdistumaan, joten on mahtavaa kun voi itse aikatauluttaa työviikkonsa niin, että aikaa jää myös pelkkään olemiseen ja latautumiseen. 🙂

Keväällä myös uudistin ja rakensin brändiäni hirveällä tohinalla, kun yritin saada siitä enemmän oman näköisen sekä yhtenäisemmän. Se kannatti, vaikka aikaa ja vaivaa se vaatikin! Toki hommaa riittää vielä paljon, mutta ainakin suunta on selvillä! Jopa toiminimen perustaminen sekä yrittäjäksi siirtyminen alkavat tuntua pikkuhiljaa ajankohtaisilta. Tähän mennessä olen siis toiminut kevytyrittäjänä.

Valokuvaaja Anna Jarvenpaa_Valokuvaus_Teisko Tampere Orivesi Sastamala Pirkanmaa 10

Sain myös alkukesästä tietää että minut oli valittu toiseenkin HAMK:in hankkeeseen valokuvaajaksi, joten Kanta-Hämeen pitäjiä onkin tullut kierrettyä ristiin rastiin kesän mittaan ja kamera on laulanut. 🙂 Tämä on nimeltään VIKKE-hanke (virtuaalista kulttuurimatkailua) ja sitä on luvassa helmikuulle asti. Lisäksi olen kuvannut kesän aikana monia ylioppilaskuvia, rippikuvia, juhlia, pariskuntakuvia, odotusajan kuvia, lapsikuvia, perhekuvia, sekä parit häät ja yhdet hautajaisetkin. Portfoliostani löytyy kuvausten tuotoksia mikäli ne kiinnostavat, mutta koitan saada niitä päiviteltyä tänne bloginkin puolelle!

Kesällä olen siis tehnyt kuvausrintamalla oikeastaan pelkkiä asiakastöitä, sillä tiesin jo keväällä ettei aika ja energia tule millään riittämään samanlaiseen tahtiin noiden tfcd-kuvausten parissa. Nyt syksyn mittaan uskallan jo niitäkin pikkuhiljaa varailla kalenteriin, sillä jossain vaiheessa on vaan päästävä kuvaamaan rennoin ottein ilman paineita, sekä purkaa sitä luovuutta ja taiteellisuutta vähän eri tavalla verrattuna asiakastöihin.

Valokuvaaja Anna Jarvenpaa_Valokuvaus_Teisko Tampere Orivesi Sastamala Pirkanmaa 1

Tarkoitus olisi tosiaan tätä blogiakin herätellä taas henkiin, sillä olisi mukava jakaa tännekin tarinoita kuvauksien takaa! Instagramin puolella olenkin joitain juttuja jakanut ja Facebookissa samaten, mutta harmillisen pintapuolisiksi ne siellä usein jäävät. Useimmiten tuntuu ettei runosuoni vaan syki, enkä keksi mitään kirjoitettavaa vaikka sitä todellisuudessa olisi vaikka millä mitalla.

Päätin muuten että suljen tuon blogin oman Facebook-sivun ja julkaisen uudet postaukset tästä lähtien Valokuvaaja Anna Järvenpää -sivulla. Koen että on vähän turhaa pitää yllä kahta sivua (tai no, olla pitämättä jos ihan rehellisiä ollaan. Ei nimittäin ole hirveästi päivittynyt tuo blogin fb-sivu… 😀 ), kun yhden alle saa kaiken tarvittavan selkeämmin saataville. Eli jos haluat pysyä kartalla blogin tapahtumista ja seurailla millaisia kuvauksia tulee tehtyä, niin käy klikkaamassa tykkäys tuonne mun valokuvaajasivulleni!

Mitä sulle kuuluu? ❤

Terkuin, Anna

Valokuvaaja Anna Jarvenpaa_Valokuvaus_Teisko Tampere Orivesi Sastamala Pirkanmaa 11


Seuraa blogia: Portfolio – Instagram – Facebook – Bloglovin’ – Blogipolku – Blogit.fi – theblogjungle

5 kommenttia artikkeliin ”Pitkästä aikaa blogin äärellä

 1. Hienoa kuulla, että valokuvaajan urasi on lähtenyt hienosti käyntiin. Aivan mahtavaa! Yksinyrittäjänä tiedän kuinka paljon hyvä alku merkitsee. Minulle kuuluu myös hyvää. Helmihuvilan blogi on elellyt hiljaiseloa mummoutumiseni johdosta. Ensimmäinen lapsenlapsi on hurmannut minut täysin. Herukoiden sadonkorjuun olen kuitenkin malttanut tehdä.

  Tykkää

  • Voi että, suuret onnittelut mummoutumisen johdosta! ❤ Ihana kuulla että sinullekin kuuluu hyvää! Meillä punaherkukoiden korjuun hoitivat hyvin tehokkaasti räkättirastaat… 😀 Mustaviinimarjoja syömme sen sijaan suoraan puskasta ja loput jääköön linnuille kun ei pakkaseenkaan mahdu. 🙂

   Tykkää

 2. Tosi ihanaa että olet noin hyvin saanut asiakastöitä! Ihanko sana on vaan kiirinyt vai mainostatko jossain? Olen kesän mittaan niitä instassa nähnytkin ja kerrassaan upeaa työtä 🙂
  Minä taas olen kuvannut koko kesän kaikenlaisia tfcd-keikkoja ja se on tosi kivaa! Voisihan olla mukava joskus ihan palkkaakin siitä saada, mutta joku kurssi tm olisi omiaan, kun tuntuu, että olisi niin paljon opittavaa. Salamalaitteista ja studiostakaan en juuri mitään tiedä…Mutta suurin ongelma asiakastöiden tekemiiseen minun kohdalla olisi varmaan se, etten voi epilepsian takia ajaa autolla ja muutenkaan stressaantua liikaa.
  Mutta ihanaa koulun alkua sinulle! 🙂

  Tykkää

  • Voi että, kiitos kovasti! 🙂 Heh, aina välillä noiden tilien kanssa tulee sekaannuksia, vähän arvelinkin että se olisit sinä, vaikka nimimerkki ei ollutkaan se entuudestaan tuttu! 😀

   Ihan kauheasti en ole mainostanut, mutta täällä omalla pikkukylällä sana on lähtenyt kiirimään kun on itsestään ilmoittanut. 🙂 Ja ihan google sekä Instagram on myös tuoneet jonkin verran asiakkaita. Täytyisi nyt syksyn mittaan taas ryhdistäytyä tuon mainostamisen suhteen, että saisi myös loppuvuodeksi tarpeeksi töitä.

   Olenkin seuraillut että sulla on ollut ihania kuvatuotoksia noista tfcd-kuvauksista! ❤ Ne on vaan niin kivoja tehdä, eikä tarvitse ottaa paineita rahasta! 🙂 Studio- ja salamajutuissa on itselläkin vielä paljon opittavaa, kun kuvaan mieluiten miljöössä ja luonnonvalossa jos vaan mahdollista. Mutta tekemällähän sitä oppii! Kurssit on useimmiten tosi hyviä, ja sitä kyllä suosittelen! Teillähän on ollut tuon ryhmän kanssa niitä studiokuvauspäiviä, on ihan huippu juttu että sitäkin hommaa pääsee jonnekin kokeilemaan! 🙂

   En tiennytkään epilepsiastasi, ja on tosi harmi että se rajoittaa työntekoasi.. :/ Mutta ehkäpä joitakin vähemmän stressaavia asiakastöitä voit jossain vaiheessa tehdä, kun siltä tuntuu? 🙂

   Ihanaa syksyä sinulle, Sari! ❤

   Tykkää

 3. Siis ed. kommentti on minun, Nauran auringolle blogin Matkatar täällä hei! 😀 Olen messissä uudessa blogiyhteisössä enkä osaa vielä kirjautua ulos WordPressistä… 😀

  Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s