Ei pöllömpää

En ollut koskaan aiemmin päässyt kuvaamaan pöllöä, enkä edes nähnyt villinä elävää yksilöä kuin tosi kaukaa.

Sunnuntai-iltapäivänä tähän tuli muutos, sillä pihaamme oli ilmestynyt pienen pieni pöllö! Setäni totesi sen olevan varpuspöllö. Se oli ehkä 16-18cm pitkä, eli oikeasti tosi pikkuinen!

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Katselimme pöllöä ensin ikkunasta, mutta hetken kuluttua nappasin tottakai kameran mukaani kokeillakseni saisinko siitä kuvaa. Ja sainhan minä! Kokeilin ensin varovasti kauempaa, ja kun se ei näyttänyt olevansa moksiskaan asiasta, rohkenin lähestyä sitä varovasti.

Loppujen lopuksi olin vajaan kolmen metrin päässä tästä pikkuruisesta otuksesta, sen lähemmäs en viitsinyt mennä ettei se pelästyisi. Siinä sitten ihmeteltiin toisiamme muutaman minuutin verran, jonka jälkeen palasin sisälle.

Luin myöhemmin netistä, että pihaan ilmestyessään ne saattavat tosiaankin päästää ihmisen ihan parin metrin päähän katselemaan! Sen sijaan pesimäaikaan niitä ei näe missään, vaan ovat tosi tarkkoja siitä että kukaan ei tiedä niiden olemassaolosta tai pesäpaikasta yhtikäs mitään.

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Ottaisitko tuijotuskisan tätä katsetta vastaan? Minä en… 🙂

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

”Mä oon niin kypsä tähän touhuun…” 😀

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Varpuspöllö / Eurasian pygmy owl

Pöllö istuskeli pihasyreeneissä vielä tovin jos toisenkin, tiedä sitten saiko se saalista lähellä ruokailevista pikkulinnuista vai ei. Selvästi ruoan takia se oli siihen jostain metsän siimeksestä pöllähtänyt. Toivottavasti selviää hengissä näistä kovista pakkasista!

Täytyy kyllä sanoa, että tämä oli hieno kokemus! Pieneksi linnuksi se oli myös hyvin ylvään näköinen, kuten pöllöt yleensäkin. 🙂 Oletko sinä nähnyt pöllöjä livenä muualla kuin eläintarhassa?

nimmari


Seuraa blogia: Facebook – Instagram – Bloglovin’ – Blogipolku – Blogit.fi – theblogjungle

14 kommenttia artikkeliin ”Ei pöllömpää

 1. Oih! Upea ja kuvauksellinen vieras! 🙂 Pöllöt on kyllä niin ilmeikkäitä otuksia, ja ne tosiaan päivällä päästävät aika lähelle, kun torkkuvat. Pesimäaikaan sen sijaan kannattaa varoa jos liikkuu pesän lähellä, huuhkaja voi käydä vaikka päälle. 😀 Mie oon jonkin verran pöllöjä nähnyt elämäni aikana, mutta elävää varpuspöllöä tai huuhkajaa en. Täytettyinä kyllä monia, ja huuhkajan pesiä olen nähnyt. Enimmäkseen helmipöllöjä on tullut vastaan, ehkä jokin lehtopöllö myös, ja mieleenpainuvin oli nukkuva tunturipöllö eräällä lapinreissulla. 🙂 Mielenkiintoisia lintuja! Luulen, että joku pöllö on vieraillut myös meidän kerrostalon pihalla, kun oli pikkulinnusta jääneet jäljelle vaan pöllynneet höyhenet… Tässä nimittäin pyörii ainakin helmipöllöjä, joskus semmoinen huuteli puussa kadun toisella puolella, ja kun mentiin partsille katsomaan, niin lähti lentoon.

  Tykkää

  • No niin ovat! 😀 Sähän ootkin nähnyt monia eri pöllöjä! Juu voi olla että siellä teidän pihalla on käyty ruoka-apajilla, meillä on kanssa ollut muutamat höyhenkasat tuossa ruokintapaikalla..

   Huuhkaja olisi kyllä upea nähdä joskus. Sellainen kyllä on muutaman kerran huhuillut tuossa talon takana; hauskaa kun se kuuluu niin selkeästi tähän seinän toiselle puolelle! 😀

   Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s