Brändipohdintaa & pieni paljastus tulevasta

Summer in the woods

Olet ehkä kuullut sanottavan, että jos tahtoo menestyä (puhun nyt erityisesti valokuvausalasta), olisi oma osaamisalue rajattava ja määriteltävä aika tarkasti. Pitäisi ”erikoistua”, jotta saisi luotua sillisalaatin sijaan osaamisalueestaan yhtenäisen ja tunnistettavan, ja varsinkin valokuvausalan myllerryksessä tämä pitää paikkansa.

Että myös ne mahdolliset asiakkaat saisivat portfoliostasi heti ensisilmäyksellä tietoonsa mitä teet parhaiten ja oletko oikea tekijä toteuttamaan palvelua heille.

Summer in the woods


Vai voisiko itsensä sittenkin brändätä käveleväksi sillisalaatiksi? :D


Summer in the woods

Itsehän olen mitä vikkelimmin pyörivä tuuliviiri, ja se tuottaa pienimuotoisia ongelmia tässä suhteessa. Haluaisin nimittäin tehdä vähän kaikkea ja olla hyvä kaikessa. On muotokuvausta, juhlakuvausta, ruokakuvausta, asetelmia, markkinointikuvia ja vielä luontokuviakin… On myös kuvankäsittelyä, graafista suunnittelua ja paljon muuta siihen liittyvää. Se ei ehkä kuitenkaan toimisi pidemmän päälle, mikäli haluaisin saavuttaa kohdeyleisöni mahdollisimman helposti ja nopeasti.

En vaan osaa päättää! Olen niin kertakaikkisen huono rajaamaan yhtään mitään, koska olen sellainen ”mieluummin överit kuin vajarit” / ”kaikki tai ei mitään” -tyyppi. Voitte vaan arvailla kuinka hyvin konmaritus on allekirjoittaneelta sujunut… :D

Summer in the woods

Summer in the woods

Summer in the woods

Tuskinpa minun on vielä vähään aikaan pakko rajatakaan mitään kovin tarkasti, mutta mitä aikaisemmin sen parempi, kai. Sehän ei tietenkään tarkoita sitä etteikö voisi tehdä paljon muutakin valokuvauksen saralla, mutta se mitä jakaa ulospäin ja mihin keskittyy, olisi markkinoinnin ja tunnettavuuden kannalta parempi olla tarkemmin rajattua sisältöä.

Nämä on taas näitä ikuisuuskysymyksiä. Ehkä olisi silmiä avaavaa osallistua johonkin brändi/markkinointiluennolle, josta saisi sitten poimittua ne parhaat vinkit omaan tekemiseen.

Joskus sitä nimittäin tuntee olevansa ”ammatillisesti” täysin yksin näiden asioiden kanssa, kun ei ole sellaista tukiverkkoa ympärillä, jonka esimerkiksi koulu voisi antaa. Tai sen koin ainakin sisustusalaa opiskellessani äärimmäisen tärkeäksi voimavaraksi; siellä saatoit aina kysyä opettajalta tai opiskelukaverilta jos jokin asia mietitytti. Toki aion kouluunkin tänä vuonna hakea, mutta se vaihtoehto on aina olemassa ettei sinne pääsekään.

Summer in the woods

Summer in the woods

Alkuvuosi on elelty melko jännittäviä aikoja. Olen edelleen tehnyt kokin töitä jossain määrin, mutta paljastettakoon että sain vastikään erään mielenkiintoisen ja aika isonkin työprojektin, josta kerron teille lisää vähän myöhemmin!

Tämä projekti koskee (myös omaksi yllätyksekseni) luontokuvausta, ja olen siitä kyllä tosi innoissani! Ja mikä on ihan mahtavaa, niin tämä tarjouspyyntö tuli minulle nimenomaan blogin kautta! Onhan se huippua saada oikeasti palkkaa siitä mitä rakastaa eniten tehdä. Ajatuksena olisikin jakaa täällä blogin puolella ainakin yksi kuvauspäiväni alusta loppuun saakka. :)

Tuli siinä sitten naputeltua ensimmäinen tarjouskin ilmoille asian tiimoilta, ja sekin oli kyllä opettavainen kokemus!

Ja itse asiassa vaihdoin alkuvuodesta verokortit päikseen, joten teen tällä hetkellä sivutyönä kokin töitä ja päätulon verokortilla tätä valokuvaushommaa. Se oli fiksu veto, sillä tienaan tästä vähän pidempiaikaisesta projektista reilusti enemmän kuin niistä muutamista kokin vuoroista siellä täällä, ja pienemmällä veroprosentilla siitä jää tietenkin suhteessa enemmän palkkaa käteen.

Ainakin toistaiseksi mennään näin, ja siksipä tämä kevytyrittäjyys onkin mainio tapa aloittaa unelmien saattaminen todeksi asti. :)

Summer in the woods

Summer in the woods

Että tämmöisiä kuulumisia tällä kertaa. :) Blogissa on ollut suhteellisen hiljaista, kun on ollut niin paljon muuta mietittävää.

Postauksen kuvat ovat muuten viime kesältä. Ne on otettu reilun kilometrin päässä metsästysseuran kodalla, jossa me tykätään Jussin kanssa käydä keittämässä nokipannukahveja ja paistella makkaraa. Luulin jo tyystin kadottaneeni nämä kuvat ja olen etsinytkin niitä, kunnes sattumalta löysin ne vanhoja kuvia selatessani!

Tsemppiä alkavaan viikkoon! <3

nimmari


Seuraa blogia: Facebook – Instagram – Bloglovin’ – Blogipolku – Blogit.fi – theblogjungle

Mainokset

25 kommenttia artikkeliin ”Brändipohdintaa & pieni paljastus tulevasta

 1. Brändipohdintaa, sillisalaatti sinun kohdallasi kuulostaisi enemmän kuin oikealta!

  Toki tämä on vain mielipide, mutta vierestä seuranneena ja persoonaasi hiukan tutustuneena hallitset ja olet taitava siihen mihin ryhdyt halutessasi. Kikkailua vain siis!

  Olet ihanan -”outside of the box” ja vaikka vaikealta aluksi tuntuisikin niin mikset kategorio osioita erilleen, jaoittele? Monta portfoliota? Miksei sekin voisi olla vaihtoehto muiden joukossa.?

  Ihanaa viikon alkua sinulle ja toivottavasti nähdään ehkä huomenna. :)

  T. Arvaa kuka :D

  Tykkää

  • Niinpä, ja sitä paitsi sillisalaatista sillikaviaariin on loppupeleissä lyhyt matka ja nehän on melkein sama asia! ;)

   Hih, kiitos! :D Hyviä ajatuksia ystäväiseni! Eiköhän tämä tästä lutviudu ajan kanssa, helpottaa jo kun saa edes kirjoittaa näistä ajatuksista. :)

   Kiitos hyvästä kommentista ja pian nähdään! <3

   Tykkää

 2. Itsensä brändääminen on aika kinkkistä hommaa. Nykyään sitä odotetaan jossain määrin alalla kuin alalla – etenkin muusikkoystävältä olen kuullut, että kilpailu on kova, paine tehdä omaa juttua ja sisältöä esim. someen on valtava. Joskus jopa musertava. Samaa olen huomannut valitettavasti ihan omallakin alalla (tosin se on vähän eri juttu mutta kuitenkin), kohta pitäis olla moniosaaja papin ammatissakin. Kyllä se mietityttää, että mitä jos ”ihan tavallinen” mutta työtään sydämellä tekevä ei enää kelpaa. Mutta toisaalta pitää muistaa sekin, että ei liikaa ajelehdi sen odotusten virran mukana. Itselleen pitää olla rehellinen ja mennä omaan tahtiin, eikä ainakaan alkaa luoda sellaista kuvaa itsestä, joka ei ole pohjimmiltaan totta. :)

  Tykkää

  • No sanoppa muuta! Tuo muusikkoystäväsikin tilanne kuulostaa aika tukahduttavalta, ja paineet tosiaan ovat varmasti kovat.

   ”Moniosaajapappi” kuulostaa myös aika moiselta, ja herättää todellakin miettimään että eikö mikään enää riitä? Että jääkö se sydämellä tekeminen nykypäivänä hyvin tehdyn sometilin jalkoihin? :/

   Jep, pitää vaan löytää se oma tapa tehdä sitä omaa juttua. Kaikki muu tulee kyllä aikanaan, vaikka odottavan aika onkin pitkä. :) Kiitos myös sulle hyvästä kommentista! :)

   Tykkää

 3. Ajatteles, enää kolmisen kuukautta ja saadaan sukeltaa tuohon ihanaan vihreyteen! Siihen mennessä olet varmasti saanut nämä pohdinnat selkeiksi mielessäsi. Useinhan jo auttaa niistä kirjoittaminen. Brändäys, älä ota paineita. Meidän kaikkien on tehtävä sitä mikä hyvältä tuntuu ja kaikkea pitää kokeilla.

  Mukavaa proggista!

  Tykkää

  • No niinpä! <3 Ai että, äkkiä se aika vaan menee, kohta on jo kevät! Ja toivotaan näin, vaikka toisaalta eihän tässä niin kiire ole. Olet oikeassa että jo kirjoittaminen auttoi, ja vielä kun saa näin hyviä ja viisaita vastauksia. :) Voin siis hyvillä mielin jatkaa sillisalaattiuraani pikkuhiljaa eteenpäin. :D Kiitos!

   Liked by 1 henkilö

 4. ihania uutisia <3 Nyt vain tsemppaat itsesi ja brändäät vaikka sillä sillisalaatti-tyylillä, kyllä tietoinen asiakas osaa nähdä sieltä ne kultajyvät!
  Hitsi tämä on niin hyvä juttu sulle ihana Anna <3

  Tykkää

 5. Upeaa, onnittelut työkeikasta!! Mahtavaa!

  Onneksi brändäys ei ole itselleni enää ajankohtaista, ei se aikaisemminkaan ollut ;) Olen ajatellut, että sitä-sun-tätä on minun juttuni.
  Sitä-sun-tätähän on sama kuin renessanssi-ihminen, jollainen sinä kyllä ehdottomasti olet <3

  Tykkää

  • Kiitos oikein paljon! Eli todettakoon että monenlaista tekemällä voi myös pärjätä loistavasti! :)

   Ja huh, en muista kuulleeni moista nimitystä aiemmin joten piti oikein googlettaa. Nöyräksi vetää, kiitos samoin Susu; toinen samanmoinen mutta silti omanlainen! <3

   Liked by 1 henkilö

 6. Voi kun hienoja uutisia! On aina inspiroivaa lukea tarinoita siitä, miten ihmisten intohimo ja sen eteen tehty kova työ alkaa kantaa hedelmää :) Innolla odotan lisäkuulumisia uuden työprojektisi tiimoilta, kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta.

  Liked by 1 henkilö

 7. Samaa ajattelin kuin Sannicharlotta. Just niin ihanaa, jos voi omasta intohimostaan kehittää itselleen työn (joka sanana kuulostaa liian työltä tässä yhteydessä :)), josta on mahdollista saada ihan palkkaakin, vaikka oikeasti tekeekin sitä, mitä muutenkin mieluiten tekisi. Ihan parasta <3.

  Myös Lotta kirjoitti samoja ajatuksia, joita itsekin mietin. Että jos tekisitkin alkuun useamman eri aiheisiin keskittyvän portfolion ja ajan kanssa sitten ehkä karsisit niitä, jotka on poikineet vähiten töitä tai jotka tuntuu sitten kumminkin vähiten omilta jutuilta. Jäljelle jäisi sitten lopulta ne todelliset "helmet".
  Ja voihan se olla, että se on loppupeleissä omankin jaksamisen ja tekemisen kannalta mielekästä keskittyä mieluummin johonkin suppeampaan aiheeseen / aiheisiin kuin hajottaa itseään kovin monelle taholle. Mutta sen aika näyttää ja sekin tuntuu musta niin ihanalta, että olet vielä niin nuori, että sulla on kaikki maailman ovet avoinna <3

  Tykkää

  • Ihana Annukka! <3 Toi on kyllä niin totta, kun tätähän sitä tekis muutenkin, plussaa vaan että siitä saa palkkaa! :) Mulla onkin tekeillä oma portfolio (selkeämpi kuin nykyinen) jossa on muutamia eri kategorioita, saa nähdä mihin se siitä loppujen lopuksi kehittyy.

   Ja tuo oli muuten tosi hyvä pointti, että voisi olla viisaampaa keskittyä vaan osaan kerrallaan eikä oman jaksamisen kustannuksella tee ihan kaikkea koko ajan. Olipas taasen niin viisaita, lohdullisia ja kannustavia sanoja. :) Kiitos että olet. <3

   Tykkää

 8. Isosti onnea valokuvaushommiin! Tuosta brändäyksestä ja sillisalaatista ajattelin toistakymmenta vuotta mainosalalla olleena, että aiheen lisäksi tyyli voi liittyä kuvakulmiin, rajauksiin, kuvan tunnelmaan. Ja minusta sinulla on jo oma herkkä tyylisi, oli kuvan aihe mikä tahansa! Lisäksi asiakkaat voivat myös pitää moniosaajasta, esimerkiksi jossakin julkaisussa tarvitaan erilaisia kuvia rakennuksista, ihmisistä, ympäristöstä. Kuten sannicharlottakin mainitsi aiemmin, intohimo ratkaisee. Kun tekee töitä sydämellään, se näkyy lopputuloksessa.

  Tykkää

 9. Ihana että löytyy kohtalotoveri. Toinen sillisalaatti täällä terve 😂 Mä haluisin tehdä ja oppia kaikesta kaiken. Kokeilla, tutustua, innostua kaikenlaisesta kuvaamisesta. Ja sitä oonkin nyt tehnyt koska ei vielä tarvitse ajatella työn kannalta tätä hommaa.
  Suunnitelmia on jo tulevaisuuteen mutta nyt menen vain sinne mihin sydän vie!
  Iloisia hetkiä sinne 😊

  Tykkää

  • Haha, ihan mahtavaa! 😂 On niin kiva löytää samanhenkisiä ihmisiä, jotka käy läpi samoja asioita! Oon sua tuolla Instan puolella seuraillut jo jonkin aikaa, ja olet kyllä tosi taitava.

   Isosti kuvaamisen ja luomisen iloa myös sulle sinne! :)

   Tykkää

   • Kiitos kaunis kehuista. :) Kovasti yritän kokoajan uutta oppia ja taitoja kehittää. Ehkä siis oikeaan suuntaan menossa. :)

    Minusta monipuolisuus on vaan hyvä asia. Osaa tehdä sitten kaikkea. Minulla ehkä tuo muotokuvien maailma on nyt vienyt mukanaan mutta siltikin rakastan myös lapsi ja vauvakuvausta, makroilua ja muuta.

    Tykkää

   • Ole hyvä! :) Tuo on kyllä totta, että monipuolisuus on valttikortti. Muotokuvaus on ehdottomasti munkin suosikki näistä valokuvauksen monista haaroista, mutta hiukan liian harvoin pääsee sitä vielä toistaiseksi tekemään.. :/ Lapsien ja vauvojen kuvaus se vasta haastava laji onkin! :D Uskomatonta miten ne ei pysy hetkeäkään paikoillaan, paitsi silloin kun nukkuvat!

    Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s