Valokuvausmiitin kuvasatoa 1/2

Olin jo pitkään haaveillut Tampereen valokuvaajat ja mallit -ryhmän miittiin osallistumisesta, mutta joka kerta olen ollut töissä tai on muuten ollut esteitä. Viime sunnuntaina pääsin vihdoin mukaan, ja täytyy kyllä sanoa ettei jää viimeiseksi kerraksi, niin mukavaa siellä oli!

Osallistujia oli syystä tai toisesta normaalia vähemmän, mutta eipä se mitään haitannut. Ehkä omalla kohdalla parempikin niin, kun en tuntenut ketään sieltä entuudestaan. Uusia tuttuja ja kuvattavia kuitenkin sain, joten palasin kotiin paljon rikkaampana kuin sinne lähtiessä!

Huom: TFCD/TFP tarkoittaa ”time for cd/photos”, eli raha ei vaihda kuvaajan ja kuvattavan välillä omistajaa, vaan molemmat osapuolet hyötyvät kokemuksen kartuttamisesta ja toki itse kuvista. Niitä otetaan esimerkiksi portfoliota tai sosiaalista mediaa varten.

Tällaisia niistä ottamistani kuvista sitten lopulta tuli:

Sää oli pilvinen, lunta tuli välillä hiukan ja pakkasta oli aste tai pari. Tuuli oli silti todella hyytävä ja sai kelin tuntumaan paljon kylmemmältä kuin se oikeasti oli. Täytyy kyllä nostaa hattua näille upeille naisille, kun olivat noin hienoiksi itsensä laittaneet ja kestivät olla kylmän sään armoilla! Ihan mieletöntä. 🙂

Nämä kuvat on muuten otettu pelkässä luonnonvalossa, ja vieläpä kaikkein halvimmalla objektiivillani; eli todella monen ”canonistin” laukusta löytyvällä 50mm f/1.8 STM:llä. En ole kuvannut sillä lähes vuoteen juuri ollenkaan, joten päätin ottaa mukaani vain sen ja pärjätä sillä!

Se oli hyvä päätös, ja linssin edullisuudesta huolimatta olen tykästynyt siihen taas. 🙂 Vaihtelu selvästi virkisti, ja nyt olenkin lähiaikoina kuvannut vain ja ainoastaan sillä, vaikka vielä pari viikkoa sitten olisin voinut heittää sillä vesilintua (no en oikeaa lintua, mutta tiedätte kyllä…). Hassua, kuinka mieli muuttuu hetkessä ihan toiseen äärilaitaan.

Jälkikäteen omassa toiminnassa jäi vähän harmittamaan (taas) se, ettei rohkeus riitä ryhmätilanteiden ”haltuunottoon”. Tarkoitan tällä sitä, että kun on useampi kuvaamassa tai muuten hyörimässä, niin varsinainen mallinohjaus jää usein allekirjoittaneelta vähiin, ja jään ikään kuin ”sivustakuvaajaksi”. Itse en nimittäin pysty yleensä keskittymään yhtään, jos ympärillä häärii minulle tuntematonta porukkaa ja siitä johtuen huomioni karkailee jatkuvasti itse aiheesta. Parhaiten toiminkin silloin kun minulla ja mallilla/malleilla on kuvausrauha. 🙂

Tästä huolimatta (tai juuri siksi!) aion osallistua näihin miitteihin toistekin, ja yritän pitää kiinni niistä omista ideoista ja tulla pikkuhiljaa rohkeammaksi myös ryhmässä toimiessa. Tarvitaan vissiin vaan roppakaupalla siedätyshoitoa ja lisää kokemusta! 😀

Ihanaista viikon jatkoa ja myös helmikuun alkua! ❤

nimmari


Seuraa blogia: Facebook – Instagram – Bloglovin’ – Blogipolku – Blogit.fi – theblogjungle

12 kommenttia artikkeliin ”Valokuvausmiitin kuvasatoa 1/2

 1. Vau miten upeita malleja, hienot kuvat ja editoinnit! Minäkin olen Lahden alueen TFCD-ryhmässä mutten ole vielä päässyt kuvaamaan. Viime kesänä oli yksi miittinki mutten siinä vaiheessa vielä oikein tiennyt mistä oli kyse ja kehtaisinko mennä mukaan. Ajattelin että se on ammattaikuvaajille tms. Mutta kyllä minua sitten harmitti niin kovasti kun en mennytkään! Ensi kesänä varmasti.
  Juu täällä minulla on pääasiallisessa käytössä sama 50mm f1,8 linssi, se on pieni ja kätsy reissuilla. Muotokuviinkin ihan passeli. Joskus katukuvissa kaipaisi vähän laajakulmempaa mutta toisaalta kadulla ei kauheasti viitsi vaihdella linssejä. Pitäisi varmaan joku zoomi hommata.
  Ai niin eikö tuolla ollut kylmä? Kuvasitte osin ulkonakin?

  Tykkää

  • Kiitos paljon! No sehän siinä juuri onkin, kun voittaa sen oman epävarmuuden edes hetkellisesti niin siitä voi aueta vaikka mitä kivaa (puhun tässä puhtaasti omasta kokemuksesta 😀 )! Aina se ei ole helppoa. Tampereen ryhmällä on kerran kuukaudessa miitti, mikä on minusta ihan huippua!

   Heh, tuo 50mm rinkula on kyllä näppärä. Minulla jossain vaiheessa meni siihen vähän hermot, kun se ei tarkentanut yhtä tehokkaasti ja hyvin kuin muut linssini. Nyttemmin olen ottanut sen asenteen että sen kanssa, ettei vaan saa olla kiire tai liian nopeita tilanteita niin hyvin menee. 🙂
   Zoomi on kyllä kätevä, 17-50mm on sellainen mitä olen itse käyttänyt paljon koska se sopii niin moniin tilanteisiin.

   Ja kyllä malleilla oli aika vilu, kun tuuli oli niin kylmä! Kuvasimme pelkästään ulkona. Mutta kävimme välillä lämmittelemässä sisätiloissa. 🙂

   Tykkää

 2. Voi miten kiva tapahtuma. Minua pyydettiin liittymään paikalliseen kamerakerhoon, mutta eipä taida nyt iaka riittää opiskelun ohella, tai on odotettava kunnes alkurutistus tasaantuu….
  Ja hei minun luotto-objektiivi on just 50mm/1.4 ja toinen on 85
  Kauniit mallit ja minusta juuri sopiva ’ilma’ kuvien fiiliksiin 🙂

  Tykkää

  • Niin oli! Kerran kuussa noita järjestetään, mikä on minusta tosi hienoa! Sinulla taitaa kyllä olla aika kiireistä nyt opiskeluiden kanssa, mutta kyllähän sinne ehtii myöhemminkin liittyä! 🙂

   Nuo molemmat objektiivit ovatkin sellaisia joita olen katsellut ”sillä silmällä” erityisesti potrettikuvia varten. 🙂

   Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s