Puoli kiloa päivässä

Eräänä yönä saatu inspiraatio piti saada välittömästi purettua, ja tässä on tulos! Löysin yhden keittiön kaapiston perältä vanhan vaa’an, ja siitä sainkin idean tähän kuvasarjaan. Roiskin vettä menemään ja salama välähteli! Hauskaa oli jälleen kerran.

Vegetables / Food photography

Vegetables / Food photography

Hedelmäasetelman valaisu oli mielenkiintoista ja pisarat toivat siihen paljon lisää ulottuvuutta. Jos oikein muistan, niin käytössä oli kaksi salamaa. Yksi softboxin kanssa kameran vasemmalla puolella ja toinen ilman boxia taaempana oikealla. Lisäksi heijastin pienellä peilillä paprikaan lisää valoa, koska se olisi muuten jäänyt liian tasapaksuksi.

Vegetables / Food photography

Taustan jouduin jälkikäteen tummentamaan ihan mustaksi, koska se oli taas vähän pikselimössöä (ilmeisesti alivalottui?). Siihen ongelmaan kaipaisin kyllä ratkaisua… Eli väriliuku tummalla pinnalla ei oikeasti liu’u, vaan pikselöityy ja häiritsee ainakin omaa silmää tosi paljon. Edellisen postauksen kuvista näkyy mitä tarkoitan. Niissä olin valaissutkin taustaa erikseen, mutta sekään ei auttanut.

Haluaisin useimmiten juuri tasaisen ja tumman taustan asetelmakuviini, mutta ilmeisesti en saa siitä hyvää vaikka valaisisinkin sitä jotenkin… Ärsyttävää. Luonnonvalon kanssa kuvatessa en muista tällaista ongelmaa olleen, kun ikkunasta tuleva valo ilmeisesti valaisee myös taustaa oikealla tavalla ja riittävästi.

Olisin siis tykännyt aavistuksen vaaleammasta ja sinisävyisestä taustasta, mutta näillä nyt mennään kun en kerran saanut siitä kunnollista muutoin kuin vetämällä sen täysin mustaksi. Ihan kiva kaiketi näinkin, vaikka ei ole ihan sitä mitä hain.

Vegetables / Food photography

Tämä pisaroiden kuvaaminen on kyllä tosi koukuttavaa puuhaa, sen voin sanoa! 😀 Olen aika lailla tasan vuosi sitten ottanut vähän samalla idealla vesiroiskekuvia. Ellet ole nähnyt niitä vielä, löydät ne täältä!

nimmari


Seuraa blogia: Facebook – Instagram – Bloglovin’ – Blogipolku – Blogit.fi – theblogjungle

16 kommenttia artikkeliin ”Puoli kiloa päivässä

 1. Minä kyllä tykkään tuosta mustaksi vedetystä taustasta, mutta ymmärrän ärsytyksen, kun ei saa toteutettua visiotaan! Malttia, kyllä sinä vielä sen saat aikaan.
  Nuo vihannekset ja hedelmät näyttävät suorastaan nauttivan kylvystään!

  Tykkää

 2. Mitään en noista teknisistä hommista ymmärrä, enkä edes yritä, mutta onpahan ihan hitsin kauniit kuvat ja värit taas! Houkuttelee syömään kaiken 🙂

  Tykkää

 3. Hyvällä mallilla olet kuvissa. Ja tiedän mitä tarkoitat, kun visioit mitä haluat kuvien olevan ja ne ei synny sellaisiksi millään…no huhkimista lisää…ja todellaki, ehkä juuri se pienoinen taustavalo joka hieman pehmentäisi värieroja, mutta samalla toisi hedelmät ja roiskeet paremmin esiin….sen kun keksit, niin olisitko lähellä sitä mitä haluat?
  Oikeasti raikkaat kuvat, tykkään ❤

  Tykkää

  • Niinpä, harjoittelua vaan lisää! 🙂 Luulen, että mahdollisesti tiedän jo miten saan tuota ongelmaa pienemmäksi. Täytyy vaan jonain vapaapäivänä kokeilla sitä ihan käytännössä.

   Roiskeet olivat paremmin näkyvissä alkuperäisessä kuvassa, mutta koska jouduin tummentamaan taustan mustaksi, niin roiskeet tummenivat myös.. 🙂

   Kiitos taas kovasti, Satu! ❤

   Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s