Ruokakuvaustreenit alkavat

Ruokakuvausharjoitukset ovat jatkuneet, päätin nimittäin alkaa treenaamaan tätä ihan oikeasti. Haastava taiteenlaji tämäkin, kun valon hallinta on täysin omissa hyppysissä.

Minulla onkin innostuksesta johtuen näiden otosten jälkeen vielä kahdet erilliset kuvasarjat valmiina, joten ruokakuvia tullaan näkemään täällä blogissa vielä pian lisää.

Shrimps in a glass

En ole käyttänyt näissä luonnonvaloa lainkaan (koska sitä ei yksinkertaisesti ole siihen aikaan päivästä kun tekee mieli kameran kanssa jotain tehdä), vaan kuvaan pelkällä salamalla tai tarvittaessa kahdella riippuen asetelmasta. Tässä on käytetty kahta salamaa, päävalo on kamerasta katsottuna vasemmalla ja toinen salama oikealla valaisemassa kevyesti taustaa ja siellä olevia elementtejä.

Valon hallinta onkin yksin isoimmista haasteista tässä, ja sen halutun valaisun hakeminen vie paljon aikaa, kun opettelee samaan aikaan uutta. Luonnonvalo on ehdottomasti kaunein valo mitä on, mutta kun sitä ei ole, on keksittävä jotain muuta.

Shrimps in a glass

Shrimps in a glass

Kuvauspisteessä on useampi jollain tapaa valoa ohjaava pinta, joita asettelin myös pitkän aikaa. Voisin siitäkin aiheesta tehdä erikseen postauksen sitten, kun edes vähän tiedän mistä puhun. 😀 Nyt tuo valaisu on lähinnä sellaista kokeilua ja testailua, että mikä vaikuttaa ja mihin, vaikuttaako se tarpeeksi tai halutulla tavalla. Ei mitenkään yksinkertaista, mutta harjoittelemalla oppii…

Näihin kuviin en todellakaan ole 100% tyytyväinen, mutta kaiketi ihan kohtuullinen suoritus siihen nähden etten tätä kyseistä valaisun lajia asetelmakuvauksessa entuudestaan osaa. 😀

Niillä ruoka-aineilla mentiin mitä kaapista sattui löytymään, ja tällä kertaa oltiin syöty pitkän tauon jälkeen jättiravunpyrstöjä. Niitä jäi yli, joten päätin käyttää niitä tähän. Siihen se sitten meinasikin jäädä ja iski pieni ruoka-ainepula, sillä jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Pilkoin lopulta joukkoon vähän paprikaa, appelsiinia ja jotakin yrttiä pakkasesta. Päälle vielä rosmariininoksa, öljyä, suolaa ja tadaa, valmista tuli! 😀

Mukavaa torstaita! ❤

nimmari


Seuraa blogia: Facebook – Instagram – Bloglovin’ – Blogipolku – Blogit.fi – theblogjungle

10 kommenttia artikkeliin ”Ruokakuvaustreenit alkavat

 1. Ihan huippuherkullisen näköisiä! Tämä on ihan sun juttu!! Rupea ruokatoimittajaksi ja kuvaa itse 🙂 Voisit yhdistää sun huipputaidot ruuan ja asetelmakuvauksen suhteen.

  Tykkää

 2. Ooh, jälleen niin namuja kuvia! Tee kuvista portfolio, lähetä sitä eri kustantajille. Ruokakirjojahan julkaistaan todella paljon, ehkä tärppää ja pääset kuvittamaan!

  Jep, aivan mahdotonta yrittää kuvata mitään päivänvalossa, sillä päivänvaloa ei todellakaan ole!

  Tykkää

 3. Mielenkiintoista asiaa valaistuksesta. Enpä ole koskaan osannut ajatella ruokakuvauksen heijastuksia… No, asetelmat eivät ole minun laji, mutta onneksi pääsen oppimaan ja ihailemaan täällä! Minusta tuo ensimmäinen kuva on todella hieno!

  Tykkää

  • Kiitos kovasti! 🙂 No en minäkään ennen tätä, kokeilemalla sitten opettelin näitä. Tein niin kauan kunnes sain riittävän hyvän lopputuloksen. 😀 Monestihan ruokakuvia kuvataan ihan vaan luonnonvalossa ja heijastetaan sitä yhdellä heijastimella ja siten olen asetelmia kuvannutkin aikaisemmin. Tämä on kyllä oikea perfektionistin aarreaitta, aina voi onnistua paremmin! 😀

   Liked by 1 henkilö

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s