Studio Workshop

Sunnuntaina 19.11. sain kunnian olla mukana Mika Suvannon ensimmäisessä workshopissa, joka järjestettiin Vuokrastudion tiloissa Tampereen Tullintorilla.

Päivä oli todella mainio! Se alkoi yhdeltätoista ja päättyi kuuden maissa, ja siihen välille mahtui kyllä paljon uutta informaatiota, uusia ihmisiä, kolme eri mallia ja toki myös sitä studiossa kuvaamista. 🙂

BTS - Studio Workshop

Ikinä en ollut oikeassa studiossa kuvannut ennen tätä, (enkä ollut onneksi ainoa) ja salaman kanssa kuvannut vain muutamia kertoja henkilökuvauskurssilla.

(Salamasta puhuttaessa kyse on siis jalustalla seisovasta salamasta, ei esim. kameran päällekin asetettavasta käsisalamasta!)

BTS - Studio Workshop

BTS - Studio Workshop

Kun kaikki olivat tulleet paikalle, kerroimme kaikki hiukan jotain itsestämme ja mm. millainen valokuvaustausta meillä on. Sitten Mika puhui yleisesti salamoista ja valonmuokkaimista.

Ensimmäinen mallimme Emilia tuli kahdentoista aikaan ja aloimme kukin vuorollamme kuvata hänen kanssaan.

Emilia oli koko ajan rauhallinen ja odotti kuuliaisesti kun kuvaajat säätivät valojen kanssa, niiden suhteen oli nimittäin teknisiä ongelmia muutamaan otteeseen. Myös tuulikoneen hän kesti urhoollisesti sen silmiä kuivattavasta vaikutuksesta huolimatta!

BTS - Studio Workshop

Hiusvalo kohdillaan!

Mika painotti kommunikoinnin tärkeyttä kaikkien mallien kanssa toimiessa, ja kertoi sen olevan valokuvauksessa ihan yhtä tärkeää kuin valo.

Mallinohjaus jäi siis meidän vastuullemme, ja sekös jännitti! Ainahan se ei kovin helppoa ole, kun pitää samaan aikaan ottaa huomioon niin monta muutakin asiaa, esim. kameran asetukset, sommittelu, valo, asennot… Noin niin kuin muutamia mainitakseni. 😀

Kokemuksen ja harjoittelun kautta se alkaa kuitenkin pikkuhiljaa luonnistua! Kunhan muistaa vaan höpötellä niitä näitä vähän koko ajan ja pitää fiilis rentona huumoria viljelemällä. Kehujakaan ei sovi missään tapauksessa unohtaa!

Tässä omat lemppariotokseni Emiliasta:

Studio Workshop

Malli: Emilia Hakomäki

Studio Workshop

Kuvasin kaikkien mallien kanssa kahteen eri otteeseen, koska halusin koittaa parantaa omaa suoritustani. Välillä onnistui ja välillä ei, onhan tuo nyt kaikin puolin jännittävä tilanne! Ei siinä kohtaa välttämättä muista edes murto-osaa kaikesta siitä mitä ajatteli muistavansa.

Keskittyminen on myös aika vaikeaa ainakin itselleni, kun useampi ihminen seuraa vierestä sitä sun kuvaushetkeä! 😀

Mutta hyvää treeniä sekin on, aina ei kuitenkaan olla ihan vaan kaksin kuvaamassa mallin kanssa. Joskus läsnä on assareita, meikkaajia tai muuta kuvauksissa tarvittavaa porukkaa.

BTS - Studio Workshop

Tuulikone bongattu! 😀 Tuo kapistus muuten kuivattaa mallin silmiä aika kovasti edestä päin puhaltaessa, joten hirveän pitkiä aikoja ei sitä voi pitää päällä, ellei sitten ole jotain silmätippoja tms mukana.

Sitten tulikin toisen mallimme Anniinan vuoro olla kameran edessä. Mitään varsinaista teemaa ei tässäkään ollut, joten mallinohjaus oli ihan vapaata, samoin valot sai laittaa haluamallaan tavalla (jos siis osasi 😀 ). Apuakin sai tottakai tarvittaessa.

Vähän säätämiseksi meni osittain oma toiminta niin Emilian kuin Anniinankin kohdalla, tai siis lähinnä valojen kanssa kikkaillessa, kun en osannut niitä itse laittaa enkä oikein tiennyt mitä edes halusin… 😀 ”Hyvän” valokuvaajan merkki, eikö? 😀 Ja olin vähän pihalla muutenkin. Mutta sain apua valojen ohjailuun ja tuli taas opittua vaikka ja mitä!

Tässä parhaat kuvani Anniinasta:

Studio Workshop

Malli: Anniina Uusi-Erkkilä

Studio Workshop

Vaikka odottelua oli ymmärrettävästi aika paljon (meitä oli kumminkin 8 henkeä oppimassa), niin oli myös mukava seurailla kun muut kuvasivat.

Siinäkin oppi paljon ja sai uusia näkökulmia omaan tekemiseen!

BTS - Studio Workshop

BTS - Studio Workshop

Viimeinen kuvaustehtävä olikin sitten aika erilainen, kun tarkoituksena oli kuvata vesipisaroita iholta.

Mika näytti meille miten itse tekee sen ja me kokeilimme perässä. Tämä oli kyllä tosi mielenkiintoista! Mallina oli kerrassaan upea Jenna Lehtola (Jeanne d’emone), joka on tehnyt mallin hommia paljon ennenkin. 🙂

BTS - Studio Workshop

Jennasta ja pisaroista sainkin sitten useamman onnistuneen otoksen, kun aika ei mennyt valojen kanssa säheltämiseen (Mika laittoi ne itse valmiiksi). En osannut päättää vain muutamaa, niin laitoin tähän kaikki 7kpl jotka muokkasin. 🙂

Studio Workshop

Malli: Jenna Lehtola / Jeanne d’emone

Studio Workshop

Studio Workshop

Studio Workshop

Tietysti mallinohjauksesta ja asettelusta riippui se, miten hyvin pisarat iholla näkyivät, toisin sanoen miten suuri kontrasti ihon ja pisaroiden välille saatiin.

Osassa otetuista kuvistani heitteli tarkennus, osassa taas oli liikaa valoa ja liian vähän varjoa, tai sitten oli huono rajaus.

Näissäkin minulla olisi voinut olla pienempi aukko, jotta isompi osa pisaroista olisi näkynyt täysin terävänä, ja varjot olisivat voineet olla isommassa roolissa. Mutta olen silti ihan tyytyväinen! 🙂

Studio Workshop

Studio Workshop

Studio Workshop

Oli kyllä onni että pääsin mukaan tuohon workshopiin! Sain nimittäin hyvien neuvojen ja kokemuksen lisäksi mahdollisuuden kuvata tulevaisuudessa uudelleen ainakin Emilian ja Anniinan kanssa. 🙂

Olen niin innoissani tästä kaikesta! Iso kiitos Mika Suvanto ja koko muu porukka, oli ilo olla mukana!

BTS - Studio Workshop

P.s. Tämäkään ei ole maksettu mainos tai yhteistyöpostaus, vaan puhtaasti omasta halusta tehty! 🙂

nimmari


Seuraa blogia: Facebook – Instagram – Bloglovin’ – Blogipolku – Blogit.fi – theblogjungle

15 kommenttia artikkeliin ”Studio Workshop

 1. Vau, mikä päivä sinulla on ollutkaan!! Kaikkea uutta saa sulatella varmaan pitkään.

  Herkullisesti olet saanut nuo pisarat kimaltelemaan iholla.

  Hassua kyllä, tykkäsin erityisesti noist mustavalkoisista työskentelykuvista, niissä on imua!

  Tykkää

 2. Vautsi vaude mitä kuvia, intosi tarttui tänne ruudun tälle puolen! Voin niin kuvitella millaista tuolla on ollut kun kerroit niin seikkaperäisesti. Mallin ohjaus on tosi hankalaa, itse en ole kovin rento vieraiden kanssa joten menisi kyllä jonkin aikaa. Kavereita ja omia tyttäriä joita vähän on tullut kuvattua niin siinäkin on huomannut että se mallin ohjaaminen tosiaan ei ole helppoa, usein kokematon malli kun ei itsekään tiedä miten olisi.
  Tuo alin sarja miellyttää minua eniten, tosi kaunis malli. Ehkä hieman harmittaa kun tytöllä ei ollut olkaimetonta toppia päällä niin olisi vesipisarat ja hienot tatskat olleet paremmin esillä, nyt huomio vähän kiinnittyy tuohon olkaimeen.
  Ainiin ja tosi hyvin olet käsitellytkin kuvat!

  Tykkää

  • Kiitos todella paljon Matkatar! 🙂 Mahtavaa että into tarttuu, niin pitääkin! ;D

   Totta, mallinohjaus on haastavaa! Mutta pikkuhiljaa kun sitä on päässyt kokeilemaan useamman eri mallin kanssa, niin alkaa päästä jyvälle siitä miten homma toimii! 🙂 Yhteyden ja luottamuksen luominen on kuitenkin tärkeintä heti alkumetreistä lähtien.

   Jenna on kyllä tosi kaunis! Hän oli siis alusvaatteet päällä, ja otettiin myös kokovartalokuvia, jolloin olkaimet sopivat koko kuvioon paremmin. Olisin toki voinut pyytää häntä laskemaan olkaimia noihin lähikuviin jolloin ne olisivat olleet pois kuvasta, mutta näin nyt tällä kertaa. 😀 Kiitos vielä kehuistakin!

   Tykkää

 3. Takuulla opettavainen päivä! Olen muutaman kerran harjoitellut studio-oloissa kuvaamista ja melkoista säätämistä on ollut. Koen tosi hankalaksi juuri mallin ohjaamisen, tutun ihmisen kanssa se on helppoa, mutta kun vieraampaa pitää ohjailla…Jaan kyllä kanssasi tunteen kun muut seuraavat vieressä työskentelyä, kummasti sitä alkaa räpeltää ihan perusjuttujenkin kanssa 😀

  Tykkään tosi paljon pisarakuvista, mielestäni ihan ammattilaistasoa 🙂

  Tykkää

  • No oli todella! 🙂 Sitä säätämistä se taitaa olla niin kauan kun se homma ei tule selkärangasta… 😀 Mallinohjaukseen oikeastaan tottuu, kun vaan yrittää aluksi keskittyä siihen jopa enemmän kuin itse kuvaamiseen tai siihen, millainen kuvasta tulee. Kiitos Pauliina tosi, tosi paljon! 🙂

   Tykkää

 4. Studiokuvaus on kivaa ja leikkiminen niiden kaikkien valotyyppien ( siis laitteiden ei ihmisten) kanssa on jännittävää. Itse kävin muotoiluinstituutin avoimessa studiovalokuvauksen peruskurssin joka kesti viikon….porukka oli ihan huippu ja meidän Likka oli yhden kuvaajan mallina kun etsi notkeaa tanssijaa…Itsekin jouduin malliksi j sekin oli ihan ok, vaikka mieluumin pysyn kameran toisella puolella….
  Jatka vain samaa hyvää meininkiä kuvaamisessa!

  Tykkää

  • Tuollainen kurssi kuulostaakin mielenkiintoiselta. Viikossa kumminkin ehtii jo kokeillakin erilaisia tyylejä! Hyvä porukka onkin tosi tärkeä, ilman hyvää yhteishenkeä kurssista ei saa niin paljon irti. Mallina olokin on ihan mukavaa, jos luottaa kuvaajaan ja kuvaaja saa olon tuntumaan hyvältä. 🙂

   Tosin, nyt voin kotonakin kikkailla salamoiden kanssa kun tilasin omat. 🙂

   Tykkää

 5. Ihania malleja ja ihania kuvia ja ihana sinä <3<3<3. Voin vaan kuvitella, kuinka innostava päivä oli. Ei varmaan tullut uni seuraavana yönä silmään 🙂

  Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s