Omakuva: Klovni

Heipparallaa! Saimme viimeksi valokuvauskurssilla kotitehtäväksi ottaa kaksi omakuvaa, joista ensimmäinen olisi Vivian Maierin tyyliin jonkin heijastavan pinnan kautta otettu (omani on tämän postauksen viimeinen kuva). Toinen taas olisi sitten jonkun muun tunneilla käsitellyn valokuvaajan inspiroima (Frances Woodman, Cindy Sherman, Elina Brotherus tai Trish Morrissey), tarkemmin sanottuna pastissi, eli jäljitelmä tai tulkinta.

Postauksessa olevat kuvat olen siis tätä kotitehtävää varten luonut, ja se oli mielettömän kivaa! Juuri tällaisissa hommissa oma taiteellisuus tuntuu pääsevän parhaiten esiin.

Clown (self image)

Kuvat on otettu 10s itselaukaisimella jalustalta, pääasiallinen valonlähde on luonnonvalo ikkunasta ja takana olevaan verhoon olen suunnannut valoa ihan tavallisella pöytävalaisimella.

Valitsin oman inspiraationi lähteeksi Cindy Shermanin ja hänen pelleaiheiset kuvansa. Itselleni tämä koko idea ja inspis tuli sen verran myöhään, että tiesin etten ehtisi tekemään varsinaista jäljitelmää mistään Cindyn klovnikuvasta (se olisi vaatinut vähintäänkin peruukin ja kasvomaalien hankkimisen), joten päätin toteuttaa aiheesta ihan oman versioni ja tulkintani. Yritin jopa tehdä itse kasvomaaleja, mutta eihän niiden pigmentti riittänyt alkuunkaan… Tavallisten meikkien voimalla oli siis mentävä.

Clown (self image)

Lopputulema olikin sitten ihan omanlaisensa eikä muistuttanut Shermanin kuvia lainkaan… :D Olisin halunnut maalata naamani kokonaan valkoiseksi, mutta nyt ei ollut siihen tarkoitukseen sopivaa maalia, joten piti tehdä perus meikkipohja ja tuputella vaan talkkia päälle (eikä se siltikään näytä riittävän vaalealta!).

Ajatus tässä koko tehtävässä oli varmaan juuri se, että saa inspiraation jonkun kuvaajan tyylistä/aiheesta ja ylipäätään uskaltautuu itse rohkeasti sen kameran eteen.

Clown (self image)

Koskaan ennen en ole mitään tämän tyyppisiä kuvia tehnyt, mutta polte todellakin jäi! Mulle nimittäin avautui ihan uudenlainen näkökulma omakuvien ottamiseen juurikin tämän kurssin myötä! Tajusin, että voin sen suhteen tehdä ihan mitä huvittaa ja myös tiedän itse tarkalleen mitä haluan. Omakuvien maailma niin sanotusti aukeni. :)

Itsensä klovniksi meikkaaminen ja pukeminen oli mielettömän kivaa ja vapauttavaa (ei sillä että tästä mikään arkimeikki tulisi tai tämän näköisenä ihmisten ilmoille lähtisin, mutta… :D ). Olenkin nyt ajatellut tehdä tulevaisuudessa lisää omakuvia vastaavalla tavalla, erilaisia maskeerauksia kokeillen. Täytyy vaan saada ne kunnolliset kasvomaalit hankittua…

Itse asiassa tästä koko hommasta muotoutuikin jossain määrin jopa terapeuttinen kokemus, kuten omakuvien kanssa kuulemma monesti käy.

Clown (self image)

Clown (self image)

Heijastavan pinnan kautta otettu omakuva

Aluksi musta tuntui ettei tämä koko kurssi ollut yhtään ihan sitä mitä alunperin hain, mutta nyttemmin ajateltuna olen erittäin tyytyväinen siihen että se menikin näin! Siellä siis pääosin katsellaan kuuluisien valokuvaajien töitä ja keskustellaan niistä. Niitä katsoessa kumminkin oppii tosi paljon ja saa ennen kaikkea inspiraatiota, ja näitä voi sitten hyödyntää omia kuvia toteuttaessa. Mielestäni on myös hyödyllistä oppia tuntemaan edes joitakin tunnettuja valokuvaajia, se on nimittäin jäänyt allekirjoittaneella ihan liian vähälle…

Miksipä tämä ei voisi olla vaikka Halloween-asu! Onko sulla jotain naamiaisjuhlia tiedossa? :)

Mukavaa viikon alkua jokaiselle! <3

rakkaudella

Mainokset

22 kommenttia artikkeliin ”Omakuva: Klovni

 1. Mun on pakko tunnustaa, että pelkään klovneja. En kuitenkaan sellaisia, kun joku vaan vetää värikkään käkkäräperuukin päähänsä tai irtonenän päähän. Näistä sun kuvista tuli kuitenkin sellainen epämukava olo – tässä kontekstissa hyvällä tavalla :D Ei se aina vaadi vimpan päälle maskeerausta, mulle tuli ainakin näiden kuvien tunnelmasta ja sun eläytymisestä se jännä jännittynyt tunne kroppaan kun ensin katsoin kuvat. Vasta, kun luin tekstin ja näin sun kirjoittaneen puuttuneista kasvomaaleista ynnä muista, katsoin kuvat uusiksi ja huomasin kiinnittää sellaisiinkin pikkuseikkoihin huomiota!

  Tykkää

  • I’m sorry! :D Arvelinkin että joku ruudun takana saattaa klovneja pelätä. Ymmärrän kuitenkin hyvin sen, itellekin tulee näitä katsoessa jotenkin omituinen olo… :D Ehkä siksikin etten oo koskaan ajatellut pukeutuvani pelleksi (tahallisesti ainakaan! :D ). Mutta juu, pelkkien kuvien perusteella ei aina välttämättä huomaa kaikkia yksityiskohtia, siksi tykkäänkin useimmiten avata kuvien taustaa hiukan. :) Kiitos kivasta palautteesta! <3

   Tykkää

 2. Tosi hienoja kuvia ja tunnelma välittyi tännekkin vaikkei klovnikammoa olekkaan. Tällaisia omakuvia mielestäni voisi hiukan lisää tullakin, kun sulla mallin hommatkin hoituu noin hyvin! :)

  Tykkää

 3. Mahtavat kuvat ja kuvasta no 3 tulee mieleen elokuva Kellopeli Appelsiini! Niin häijy katse :)

  Itse jouduin kameran eteen studiokuvauksen kurssilla ja en yhtään tykännyt. Aiemin nuorena likkana tein vähän mallikuvauksia tuolla rapakon takana, mutta nyt haluan itse olla se joka kuvaa :) Silloinen kuvaaja kehui, kunka en pelkää yhtään kameraa ja osaan ottaa kuvaustilanteen haltuun….no enpä taida enään…
  Nuo kurssien vetäjät on pääasiassa ammattivalokuvaajia joilla ei ole opettajan pätevyyttä, joten kurssit ovat aika ’taiteellisia’. Itse olen niistä tykännyt, mutta kaipaan myös sitä teknistä ’nippeli’tietoa…

  Tykkää

  • Kiitos tosi paljon Satu! <3 Haa, en ole sitä leffaa koskaan nähnyt, kuullut kyllä nimen, ja nyt kun katsoin googlesta niin jotain samaa niissä tosiaan on! :D

   Kiva kun jaoit kokemuksiasi! :) Mäkään en tykkää yhtään olla muiden kuvattavana, mutta olen päättänyt opetella sietämään sitä, jotta oppisin paremmin kuvaamaan ja ymmärtämään toisia silloin kun ne on sen kameran edessä. :)

   Tykkään kanssa tuollaisista taiteellisemmista kursseista, mutta toki sellainen perus studiokurssikin olisi mielettömän kiva käydä joskus!

   Tykkää

 4. Mainio tehtävä ja upeasti toteutettu! Rohkea tyttö! Sillä minä inhoan itsestäni otettuja kuvia ja selfien ottaminen ei luonnistu lainkaan, joten ihailen rohkeuttasi. Ja tykkään näistä enemmän kuin Cindyn kuvista!

  Tykkää

  • Kiitos ihan älyttömästi! Tulipa kommentistasi hyvä mieli. <3

   En myöskään yleensä pidä itsestäni otetuista kuvista, ainakaan jos joku muu on ne ottanut. Kai sitä vaan katsoo itseään niin erilaisten lasien läpi kuin muut; periaatteessa näkee enemmän, tavallaan taas vähemmän.. :) Näissä kuvissa olin tavallaan roolin takana piilossa, niin niiden katsominenkin on silloin helpompaa. :D

   Ja mua jännittää aina julkaista oma naama jossain, näidenkin kohdalla tuli pyöriteltyä kaikenlaista pään sisällä… :)

   Liked by 1 henkilö

 5. Kiva kuulla, että kurssi on ollut mieleinen! :) Mielenkiintoisia kuvia. Ja kuulostaa tosi jännältä (hyvällä tavalla) tuo, että lähestytään kuvaamista toisten kuvaajien kautta. Siinä varmasti pääsee ihan eri näkökulmiin!

  Tykkää

 6. Vau, rohkea sinä! Pidän erityisesti väreistä, joita olet valinnut vaatteisiisi, kasvojesi pelle-meikki sopii niihin hyvin (minäkään en ole kovin pellejen ystävä, mutta sinä et näytä pelottavalta).

  Omakuvien ottaminen ON kiehtovaa, siinä riisuu itsensä kyllä niin paljaaksi. Tuli mieleen juuri tuo Woodman ja hänen koskettavat omakuvansa.
  Kauan sitten otin noita omakuvia, pitäisi varmaan taas innostua tutkimaan omia ryppyjään. Yhtä rohkea kuin sinä en ole noissa kuvissani, muokkaan kasvot kyllä aika tunnistamattomaksi.

  Hienoa, Anna!

  Tykkää

 7. Hienoja kuvia ja kuulostaa mielenkiintoiselta!
  Kiva, että jaoit noita valokuvaajien nimiä, täytyy tutustua tarkemmin. Minäkään en siis tunne ensimmäistäkään kuuluisaa valokuvaajaa. Ja tuo kameran edessä oleminen on kyllä kuumottavaa. Tosin itsensä kuvaaminen on minusta helpompaa kuin jonkun toisen kuvattavana oleminen. Ehkä sitäkin voisi oppia, jos uskaltautuisi yrittämään.

  Tykkää

  • Kiitos paljon Muusa! :) Kiva jos löydät nimien takaa inspiraatiota! Itse tiedän joitakin suomalaisia kuuluisampia kuvaajia, mutta jos multa olisi aiemmin kysytty ulkomaalaisista valokuvaajista jotain niin ei varmaan olisi tullut yhtäkään mieleen! :D

   Ja juu, olen samaa mieltä: itsensä kuvaaminen on helpompaa! Mutta olen kuullut että kaikkeen tottuu, ehkä myös muiden kuvattavana olemiseen. :)

   Tykkää

 8. Ihana kuvaustehtävä ja kivasti toteutettu! Näinkin jo instassa näitä kuvia aiemmin. Minäkin olen ihan innoissani kun liityin Lahden fotoklubiin, meillä on kivoja kuvaustehtäviä, kokoontumisia, kursseja ym. Yleensä tosi kivaa olla samanhenkisten seurassa ja jutella valokuvauksesta. Kenenkään muun kanssa ei oikein koskaan ole voinut, ei ole ollut samanhenkistä kaveria.
  Innostuin itsekin muuten kuvaamaan omakuvia -huomasitko blogissani? Otin sellaisia goottityylisiä kuvia. Nyt olen yrittänyt ottaa ulkona fiftarityyppisiä kuvia, mutta hemmetti kun on jo niin kylmä että meinaa jäätyä! Sisäkuvauksesta en ole oikein innostunut, ei ole oikein paikkaa eikä kunnon valoja.
  No, viikon päästä ollaan taas Barcelonassa, ehkä siellä kattoterassilla voisi jotain taas keksiä :D
  Hauskoja kuvaushetkiä jatkossakin!

  Tykkää

  • Kiitos paljon! :) Jei, tuo on kyllä ihan parasta kun pääsee tutustumaan muihin alan harrastajiin! Mulla on nimittäin ihan sama juttu, ei täällä normielämässä ole oikein sellaista ”valokuvaustyyppiä” kaverina. Onneksi nekin tilanteet voi muuttua nopeastikin! :)

   Itseasiassa näin upeat kuvasi mutten silloin kerennyt kommentoida ja se sitten jäi… :D Mutta korjaan asian! :) Ulkona tosiaan on ihan jäätävä ilma, ei ole helppoa olla malli! :D

   Kiitos samoin sulle, Matkatar! <3

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s