Kasvihuone rakentuu

…Vihdoin! Olen kovasti odottanut ikioman kasvihuoneen saamista vuoden päivät (aiemmin en ollut osannut koko asiaa ajatella, koska en kokenut olevani minkään sortin viherpeukalo). Naapurissa asuvan pappani vanha muovihuone ajoi asiansa viime kesänä, mutta halusin kasvihuoneelta jotain enemmän: estetiikkaa, muunneltavaa pohjaratkaisua ja parempaa toiminnallisuutta noin niin kuin pähkinänkuoressa esitettynä. Ja toki haavelistalta löytyi myös se seikka, että kasvihuone sijaitsisi omassa pihassa.

Nyt rakennuspuuhat ovat jo hyvässä vauhdissa! Laitan tähän kuvia rakentamisen eri vaiheista (nämä päiväsaikaan otetut kuvat olen kaivanut puhelimesta).

IMG_4853

IMG_4856

Perustuksia ei alettu valamaan, vaan kasvihuone on tehty kyllästetyjen puhelinpylväiden varaan reilun hiekkakerroksen päälle, kuten kuvista näkyy. Tämä oli vaihtoehtona ennen kaikkea nopeampi, puukin saa elää omaan tahtiinsa ja ns. kelluu hiekan päällä.

IMG_4867

IMG_4869

IMG_4879

IMG_4885

IMG_4894

Pinkit Saulit menossa mukana!

Isäni ja setäni toimivat kasvihuoneen rakentajina, sillä heillä on vankka ammattitaito kaikenlaisen rakentamisen suhteen. J hääräilee apumiehenä ja tekee milloin mitäkin. Minulle jää pensselihommat, eli toimin lähinnä maalarina.

Kerrostalon vanhat ikkunat on siitä käteviä, että niissä on sälekaihtimetkin valmiina! Eipähän tarvitse paljoa varjostuksia miettiä. Lisäksi ne on tuplaikkunoita, eli syksyllä lämpö säilyy paremmin kasvihuoneen sisäpuolella, kesällä tuuletus on helppoa ikkunoiden ja kattoluukun kautta. Lattiaan onkin tiilen sijasta tulossa noppakiveä. Kaunis materiaali myöskin, ja kestää varmasti iankaikkisuuteen asti. 😀

IMG_4888

Olen saanut äijien keskuudessa lempinimen ”Kasvihuonekonsernin hallituksen puheenjohtaja” ja sitä on naurettu monet kerrat! 😀 Kuulemma on kauhean osuva nimi, tiedä sitten mistä johtuu… 😀 On tämä kyllä sellainen projekti ollut jo tähän mennessä, että huhhuh!

Vielä olisi paljon tehtävää, mm. loppujen kennolevyjen asennus, ikkunoiden pesu ja maalaus, noppakivien laitto sekä keittiöpuutarhan loput maansiirrot ja muiden kasvupenkkien perustamiset. Kiirettä pitää. Päätin maalata ikkunat vasta paikoillaan, meni syteen tai saveen. Tästä kasvihuoneesta on muutenkin tulossa niin rouhea, ettei maalausjäljen tarvitse olla ihan priimaa. 😉

IMG_4859

Näkymä kasvihuoneen edustalta talolle päin. Ämpärit ja kastelukannu tyylikkäästi kenollaan… 😀 

Tämä on siinä mielessä pienen budjetin kasvihuone, että kaikki muu materiaali on ollut valmiina, paitsi kennolevyt. Esimerkiksi ikkunat ovat maanneet navetan vintillä jo parikymmentä vuotta tilaa viemässä! 😀 Ehkä oli jo aikakin saada ne johonkin järkevään käyttöön…

Lopuksi vielä hiukan kuvia kasvihuoneen tämänhetkisestä tilanteesta eilisen auringonlaskun siivittämänä. ❤

Greenhouse under construction

Greenhouse under construction

Greenhouse under construction

Greenhouse under construction

Greenhouse under construction

Suunnittelin kasvihuonetta tosiaan jo talvella, ja mallinnuskuvat sekä silloiset ajatukseni löydät täältä!

Ihanaa viikkoa jokaiselle! ❤

rakkaudella

18 kommenttia artikkeliin ”Kasvihuone rakentuu

 1. Voi ihanuus minkälainen kasvihuone siellä on tulossa. Mulla oli kanssa haaveissa vanhoista ikkunoista tehty kasvihuone, mutta kun vanhoja ikkunoita ei ollut saatavissa, paitsi isolla rahalla, niin tyydyttiin muoviversioon. Toi itse rakennettu on kyllä kauniimpi, ei siitä mihinkään päästä. Ja jos nyt olisin hankkimassa kasvaria, niin jo tällä vajaan vuoden kokemuksella haluaisin sellaisen kasvihuoneen jossa olisi jonkinlaista eristystä ja sähköt sinne olisi ehdottomasti myös saatava. Olisi niin kiva kun voisi alusta asti kasvattaa taimia lämmitettävässä tilassa.
  No, maisema on meillä kuitenkin yhtä ihana kuin teillä 🙂
  Mukavia aikoja kasvihuoneessa sinulle!

  Tykkää

  • Kiitos, Kristiina! 🙂 Olen myös kuullut, että vanhoista ikkunoista joutuu pulittamaan suuria hintoja, 20 vuotta sitten oli toisin. Nämä on purettu helsinkiläisestä kerrostalosta eikä maksaneet mitään, mutta ehtona oli se että piti viedä kaikki pois.
   Ja juu, se eristystä olisi kyllä hyvä olla, myös lattiassa. Itsekin vielä hiukan mietin miten sitä saisi tähän lisättyä. Taimien kasvattaminen olisi monin verroin helpompaa kasvihuoneessa!
   Kiitos toivotuksista ja samoin sinulle! 🙂

   Tykkää

 2. Kyllä nyt kelpaa pitää konsernin hallituksen kokouksia, kun on noin hienot tilat :).

  Vitsit, miten ihanaa, kun pääset istuttelemaan sinne kaikkea ja me täällä saadaan (toivottavasti) seurata kasvua ❤

  Tykkää

  • Hehe, niin kelpaa juu! 😀 Ja kyllä varmasti tulette näkemään kuvia jokaikisestä nurkasta! ❤ Harmittaa vaan se tosiasia että kylmä kevät tarkoittaa sitä että meillä sisälläkin on suht viileää, ja taimet eivät meinaa kasvaa sitä tahtia kuin olisi toivottavaa… Mutta kaipa tämä tästä suttaantuu, ovatpahan ainakin hartaasti kasvaneita! 😀

   Tykkää

 3. Vau, millaisessa paikassa asut ❤

  Ihailtavaa ja kekseliästä materiaalien kierrätystä projektissanne, rispekt! Ja uskon kyllä, että on ollut aikamoinen projekti!

  Mahtavaa!!

  Tykkää

  • Kiitos! 🙂 Tämä on kyllä ihanan rauhallinen paikka asua ❤ Isäni ja setäni ovat sellaisia Pelle Pelottomia molemmat, että huhhuh! 😀 Nurkat niillä pursuaa kaikenlaista tarviketta, ja harvemmin projekteihin täytyy mitään käydä ostamassa kun kaikkea jo on (paitsi nyt tuota kennolevyä). Miinuspuolena toki yleinen tilanpuute kaikissa rakennuksissa, koska jossainhan niitä tavaroita pitää säilyttää… 😀

   Liked by 1 henkilö

 4. Ihanaa että pääsit toteuttamaan unelmiasi! Minä jään täällä innolla odottamaan, mitä kaikkea mukavaa päätät kasvattaa uudessa kasvihuoneessai. Kasvatuksen iloa <3!

  Tykkää

  • Kiitos Katinka! Kaikenlaista on jo esikasvatuksessa, ja osa toki odottelee vielä avomaalle kylvämiseen sopivia ilmoja. Varmasti tulette täällä blogin puolella näkemään mitkä kaikki päätyvät lopulta kasvihuoneeseen. 🙂

   Tykkää

 5. Teillä on upea talo mahtavalla paikalla järvenrannassa! Ja kasvihuoneesta taitaa tulla piste i:n päälle. Hyvää toukokuista viikkoa kasvihuonekonsernin hallituksen puheenjohtajalle.

  Tykkää

  • Kiitos kovasti! Talo on tosiaan sukuni omistama ja me asutamme sekä pidämme siitä huolta. Ihana tämä paikka kyllä on asua ja elää. 🙂 Sinulle myös ihanaa toukokuun jatkoa!

   (P.s. pahoittelut myöhäisestä vastauksestani!)

   Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s