Kuvaajana ristiäisissä

Ristiäiskuvaus

Viime viikonloppuna sain tosiaan olla ikuistamassa pienen poikavauvan ristiäisiä, joissa olimme vieraina. Paljon tarttui uutta oppia sekä rohkeutta mukaan siltäkin reissulta, ja innostus lähti uuteen nousuun. 🙂 Sain pojan äidiltä julkaisuluvan kuviin, joten tekin pääsette näkemään hiukan vauvakuvia ja muita pikku maistiaisia juhlista.

Nämä taisivatkin olla ensimmäiset juhlat joissa keskityin kunnolla kuvaamiseen ja vieläpä oikeasti tiesin mitä tein. 😀 Vuosi sitten en olisi voinut sanoa samaa. Joulun tienoillahan oli oman kummipoikani ristiäiset ja kamera oli tietty mukana, mutta koska olin sylikummina ja kaikki oli periaatteessa ”uutta”, niin suuri osa huomiosta meni tietenkin kummiuteen. Mutta niin sen kuuluukin olla. ❤

Tällä kertaa kuitenkin tiesin suurin piirtein mitä odottaa milläkin hetkellä ja pystyin myös keskittymään enemmän itse kameran takana hääräämiseen.

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Virallinen osuus järjestettiin pienessä, arkkitehtonisesti aika modernissa ja mielenkiintoisessa kirkossa, jossa oli isot ikkunat taustalla. Tämä ikkunoita vasten kuvaaminenhan aiheuttaa kameran kanssa touhuaville aina päänvaivaa. 😀 Ja se tarkoittaa myös sitä, että ISO-arvot nousevat pilviin ja jälkikäsittelyssä on edessä aikamoinen valojen ja varjojen tasapainotussavotta. Onneksi RAW-muodossa kuvaaminen mahdollistaa melko isotkin korjaukset.

Varsinainen juhlatila oli ihanan valoisa ja kauniiksi laitettu. Noutopöydässä oli aivan upeat kukka-asetelmat, sekä muut koristeet! Niitä oli ilo kuvata ja katsella. Ruokakin oli juuri sopivan kevyttä ja tosi herkullista!

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Teknisen tietämyksen lisäksi juhlia kuvatessa pitää olla nopea ja pysyä koko ajan tilanteen tasalla, etteivät tärkeät hetket mene ohi. Aika kivasti sain poimittua ja tallennettua pieniä kohtaamisia sieltä täältä, kuten toivoinkin.

Muutama muuten mainio otos jäi harmittamaan, kun liike-epäterävyys oli häiritsevän suurta. Suljinaika oli siis hiukan liian pitkä, ja tämän(kin) muistan ensi kerralla.

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

105.Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Ristiäiskuvaus

Loppujen lopuksi valmiita kuvia tuli yli sata, eli aika paljon, mutta toivon että ne tuovat iloa perheelle vielä pitkään tämän jälkeenkin! 🙂 Tämä oli tosi hyvää harjoitusta ja tuli tarpeeseen. Olen ääretömän kiitollinen siitä, että sain olla mukana.

Seuraavia juhlia varten täytyykin sitten hankkia vähintään puolet suurempi muistikortti nykyisen rinnalle, ettei tarvitse olla vähän väliä poistamassa kuvia tallennustilan ollessa täynnä… Normikäytössä tuo 8GB riittää ihan mainiosti, ja siihen mahtuu noin 320 RAW-muotoista kuvaa, mutta juhlissa se ei riitä mihinkään. Noh, ei muuta kun muistikorttikauppaan siis!

Tästä taisin saada kyllä aika ison kipinän ja poltteen ihmisten valokuvaamiseen! Kuka haluaa tulla malliksi? 😀

Niin, ja hyvää Pääsiäistä jokaiselle! Onko teillä jotain erityisiä suunnitelmia? 🙂

rakkaudella

15 kommenttia artikkeliin ”Kuvaajana ristiäisissä

  • Voi kiitos Kristiina! Niin kyllä oli, tosi suloinen tapaus! 🙂 Vauvojen kuvaaminen on aika haastavaa, mutta jokunen onnistunut räpsy onneksi löytyi. 🙂 Ilmeisesti he tykkäsivät, silloin minäkin olen tyytyväinen!

   Tykkää

 1. Neljänneksi viimeinen kuva on ihan mielettömän ihana jösse-kuva, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Ilme on niin ihanan jösse, että se aivan myy minut. Hetki on saatu tallennettua houkuttelevasti. Asetelmat tietysti ovat taattua Anna-laatua!

  Tykkää

 2. Vauvat ❤ Nuo siniset silmät, pienet sormet, pehmeä iho. Ihme, että kamera pysyi kädessäsi. Itse olisin tärissyt ihastuksesta aika lailla.
  Haastavat kuvausolosuhteet noiden isojen ikkunoiden takia, hienosti olet hoitanut valot ja varjot näissä kuvissa. Ja todellakin hyvä, että pystyit keskittymään kokonaan kuvaamiseen, oppimista tuli varmaan paljon.
  Kiva, että kipinä kuvaamiseen on syttynyt uudelleen!
  Olin ystäväni kuvausmallina jotain kuukausi sitten. Se oli ihmeen hauskaa, näköjään sitä ei näin vanhempana ota stressiä siitä, miltä ja kuinka vanhalta näyttää.

  Tämä perjantai on mennyt maalatessa, huomenna museoon, sunnuntaina varmaan taas huilia ja maanantaina voikin jo alkaa odottaa arkea.

  Aurinkoista pääsiäisen aikaa sinulle Anna!

  Tykkää

  • Vauvat ovat kyllä tosi suloisia! ❤ Ja tämä herra vallankin valloittava, vaikkei kauheasti paikoillaan pysynytkään. 😀
   Ikkunat tosiaan aiheuttivat välillä päänvaivaa. Tosin näissä vain tuo kastemekkokuva on sieltä kirkon puolelta ja sekin otettu ihan hyvästä suunnasta ikkunoihin nähden. Olisi ollut kiva laittaa siitä kirkostakin kuva jossa arkkitehtuuri näkyy, mutta kaikissa oli porukkaa kasvot kameraan päin enkä ole kysynyt heiltä julkaisulupia… 🙂
   Aika hektistä tuo juhlien kuvaaminen kyllä on, ja opettavaista. Ehkä se asetelmien kuvaaminen onkin tähän kohtaan liian rauhallista ja siksi se tuntuu hiukan tylsältä. 😀 Haastetta kehiin, täytyy siis kuvata enemmän jotain liikkuvia elementtejä ja saada aikaan vaihtelun tuntua!
   Vau, minusta jokainen joka uskaltautuu kameran eteen vapaaehtoisesti on tosi rohkea ja ylittää aina itsensä! Ja varmasti luottamus osapuolten välillä on tärkeää, jotta kuvista tulee aitoja. Teillä se varmaan kohtasi helposti, kun olette ystäviä? 🙂
   Kuulostaapa muuten aivan mahtavalta pääsiäisviikonlopulta! Museoissa pitäisi kyllä käydä useammin, ne ovat älyttömän mielenkiintoisia. Ja sitä samaa sinulle Susupetal! 🙂

   Tykkää

   • Varmaan totta tuo, että asetelmien kuvaaminen voi puuduttaa mieltä (kuten talvikin tekee…), pieni hektisyys pistää veren kiertämään, tuo iloa.
    Tuo kuvaussessio ystävän kanssa oli mukavan rauhallinen ja totta, luottamus tuo turvallisuutta. Ystävä käy valokuvauskurssia ja opettaja oli ollut enemmän kuin tyytyväinen hänen kuviinsa, samoin kurssikaverit, eikä se todellakaan johtunut ryppyisestä ihostani ja pulleista poskistani 😉
    Hgissä on niin helppoa käydä museossa, gallerioissa jne. Ja kun lompakossa on ihana Museokortti, elämä hymyilee 🙂

    Liked by 1 henkilö

 3. Kivan tunnelmallisia kuvia, kaunis juhla! Pääsiäinen menee täällä Barcelonassa velipuolen kanssa mutta pari viikkoa nnin palaamme Suomeen! Tilasin jo 85mm objektiivin henkilökuvaukseen joten se on minua siellä odottamassa hii!

  Tykkää

  • Kiitos kovasti, Matkatar! 🙂 Sitä se kyllä olikin! Voi että, toivottavasti silloin on jo hieman lämpimämmät kelit kun palaatte takaisin. Ei tulisi nääs liian suurta kulttuurishokkia! 😀 Ja vau, mahtavaa! Uusi objektiivi tuo kummasti lisämotivaatiota valokuvaukseen. En malta odottaa, että näen sinun ottamia henkilökuvia! 🙂

   Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s