Kaappikelloja

Kaappikello 10

Taas on Pienen Linnun MakroTex-challengen aika, aihe tälle viikolle on Ikkunan läpi. Tähän aiheeseen keksin toteutustavan oikeastaan vahingossa, kun kuljin talossa eilen ja mietin miten aiheen voisi kuvata ilman, että kuvaisi ihan oikeista ikkunoista ulos (lue: koska ikkunat ovat älyttömän likaiset, hyvä kun läpi näkee 😀 ). En myöskään ollut lähdössä kotoa enää minnekään, laiskotti! Piti siis saada kuvattavaa sisätiloista. Sitten keksin sen: ikkunat ne on kaappikelloissakin ja niitähän täällä riittää!

Näin siksi, että isäni ja setäni ovat tehneet kelloja alusta asti itse monen monta kappaletta 2000-luvun alkupuolella. He vasta ovatkin todellisia kädentaitajia, puuverstaalla on vietetty paljon aikaa tuolloin. Isäni jopa osallistui kaappikellojen teon SM-kilpailuihin ja tuli siinä toiseksi yhdellä näistä. Tässä näette joidenkin kellojen yksityiskohtia, ja jokaisessa kuvassa näkyy ikkunan läpi jotakin.

Kaappikello 02

Kaappikello 11

Kaappikello 01

Kaappikello 03

Kaappikello 04

Kaappikello 08

Morsiuskello, tämä tuli SM-kisoissa toiselle sijalle

Kaappikello 06

Tämän toisen morsiuskellon isäni on ootrannut tammen näköiseksi, oikeasti se on koivua. Tykkään noista väreistä!

Kaappikello 07

Kaappikello 12

Kaappikello 14

Täältä voit käydä katsomassa, mitä kaikkea muut haasteen osallistujat ovat keksineet ikkunan läpi kuvata! Mukavaa viikkoa. ❤

Rakkaudella, Anna

39 kommenttia artikkeliin ”Kaappikelloja

  • Joskus olen ennenkin tuon kuullut.. 🙂 Isä on veljensä kanssa sellainen Pelle Peloton -kaksikko ettei mitään järkeä! 😀 Meillä on kyllä yleisesti ottaen tilaa täällä, mutta näitä on niin monta että ahtaaksi käy siltikin seinänvierustat, kun on tuota muuta roinaa liian paljon. Näille voisi perustaa ihan oman näyttelyn… 😀

   Liked by 1 henkilö

 1. Upeita kelloja! Siinä on kyllä ollu todellista lahjakkuutta taiteilijoilla. Tuleekohan meän pikku-ukkelista kans kellontekijä, ku alle vuoden ikäsestä lähtien ne on ollu mielenkiintoisimpia esineitä maailmassa 😀

  Tykkää

  • Niin on, nuo on jotain perinteisiä malleja joiden mukaan ne on tehty, mutta värityksessä voi sitten leikitellä jos haluaa! Haha noniin, ei muutakun kellosepän opetusmateriaalit käteen! 😀 Eihän sitä koskaan tiedä jos ei kokeile! 😀

   Tykkää

 2. Tuo teidän talo kuulostaa ihan inspiraatioiden aarreaitalle! Upeita yksityiskohtia ja hieno toteutus kuvaajalta ja kellon tekijältä! Sinulle on tainnut luovuus tulla myös verenperintönä.

  Tykkää

 3. Luin tän alunperin puhelimella, mutta en lähtenyt sillä kommentoimaan, kun on niin onnetonta tihrustamista, mutta tiedätkö, että mun on nyt ihan pakko kysyä, pitäiskö mun toinenkin suhun liittyvä intuitio paikkansa. Oisko sun juuret ehkä Etelä-Pohjanmaalla?
  Kuulostaa varmaan typerältä kysymykseltä, mutta mulla on joku niin vahva samankaltaisuuden tunne, eikä just nyt vähiten sen takia, että myös mun isä (ja isän isä ja varmaan isän isän isäkin aikanaan) oli/on taitava puuseppä ja muutamankin Könninkellon elämänsä aikana tehnyt :). (Omat juureni on siellä pohjanmaalla ja jotenkin noista kauniista kelloista nyt tuli sellanen olo, että voisko olla sullakin).

  No, niin tai näin. Kauniita jokatapauksessa. Arvostan todella!

  Tykkää

  • Voi vitsit, onpas mielenkiintoista! Minulla ei isoisovanhemmistani taaksepäin ole oikeastaan tietoa, kun en ole tullut ajatelleeksi asiaa koskaan sen tarkemmin tai tullut kysyneeksi.. Täytyykin ehdottomasti kysyä! Mutta lähisukua minulla ei siellä päin käsittääkseni ole (en kuitenkaan mene vannomaan! 🙂 ), pappani on täältä Pirkanmaalta kotoisin ja jo edesmennyt mummoni alunperin Karjalasta. Hauska kuulla että sinunkin isäsi on taitava puuntyöstäjä! Onko hän tehnyt kenties puukkoja? Isäni on veljensä kanssa tehnyt myös monet kymmenet koristepuukot, ja niitäkään ei voi kun ihmetellä!

   Kiitos tästä todella kiinnostavasta kysymyksestä ja aiheesta, eihän sitä tiedä jos ei ota selvää! 🙂

   Tykkää

   • Kyllä löytyy paitsi itsetehdyt puukot, myös kaikki muut itsetehdyt puuntyöstössä tarvittavat työkalut :). Surettaa vaan, kun meillä oli kotona reilut kaksi vuotta sitten tulipalo, joka tuhosi mm. isän mun omille pojille tekemän höyläpenkin samoin kuin hänen nuorena miehenä itselleen tekemät höylät, joista tosin onnekseni löysin tuhkakasan alta osan tyystin mustuneina, mutta tunnistettavina. Se tuntui hyvältä. Ja itsetekemäni kapioarkku (olen aikanaan opiskellut penkkipuusepäksi itsekin) mustui vaan päältä, mutta jäi sisältä ihan ehjäksi ja vaaleaksi. Kyllä puu on kestävä materiaali, vaikka toisin aina luullaan. Mutta nyt hukkaan sun hyvää palstatilaa täällä jaarittelemalla näitä omia 🙂

    Tykkää

   • Voi kauhistus.. Onneksi kuitenkin joitain isäsi tekeleitä säästyi tuholta. Puu kestää yllättävän paljon, kun se on hyvin tehty. Usein tulee mietittyä että mitähän kaikkea nuo todella vanhat esineet on kokeneet, ja kaikesta huomatta ovat olemassa. 🙂 Ja pitihän se arvata että isäsi on puukkoja ja muitakin työkaluja tehnyt!

    En tiennytkään että olet opiskellut puusepäksi! Se on jotenkin hurjan kiehtova ammatti, omat hermot ei vaan riittäisi siihen. Ja inhoan kaikkea mittaamista! 😀 Haha, siinäpä olisikin hyvät lähtökohdat puusepän ammattiin… 😀 Tykkäisin vaan tehdä silleen ”fiilispohjalta” kaiken minkä voi!
    ”Jaarittele” vaan, minusta on ihan mahtavaa kun löytyy yhteisiä jutunaiheita ja voi jakaa kokemuksia täällä puolin ja toisin! 🙂

    Tykkää

 4. Todella kauniita! Meilläkin on kotona kaappikello..vai onkos se nyt virallisesti mieluummin könninkello. No anyway! 😀 Mieheni isä on sen tehnyt kun harrasti semmoista jossain vaiheessa. Pitääkin selata blogiani näkyisikö jossain vanhoissa kuvissa kelloa..

  Tykkää

 5. Upeita kuvia hienoista kelloista! Tykkään erityisesti siitä miten olet kuvannut kellojen lasien heijastukset.

  Tykkää

Kommentoi ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s