Metsän siimeksessä

Lähdettiin tänään taas käymään metsässä, kamera tuttuun tapaan tuli myös mukaan. Ei oltu kovin kauaa, vajaa tunti. Eli sen verran että mieli ehti hyvin rauhoittua. Otin tällä kertaa mukaani 18-135mm objektiivin nimenomaan metsäkuvat mielessäni.

Oli valmiiksi haastavat valo-olosuhteet kuvata, kun keli oli jotenkin oudon hämärä jo yhden aikaan päivällä. Tästä voi päätellä että keskellä metsää oli kohtuullisen pimeää minun sen hetkistä valokuvauskalustoani ajatellen. Valovoima tässä objektiivissa ei nimittäin ole mikään järin hyvä (isoin aukko 3.5). Eli mitään hirveän syväteräviä kuvia ei vaan saanut otettua, kun ISO:a ei mihinkään hulluuksiin asti viitsi kuitenkaan nostaa. Kohinaa ja epäterävyyttä näihin tuli ihan tarpeeksi muutenkin (tuuli ihan kiitettävästi eikä jalustaakaan ollut mukana). Mutta ylimääräiset haasteet ovat vaan hyvästä, tuleepahan harjoiteltua vähän monipuolisemmin ja leikittyä kuvankäsittelyllä enemmän kuin tavallisesti!

”Jos metsään haluat mennä nyt…”

img_7870

img_7913-2

img_7911-2

Naavakin heilui tuulessa enemmän kuin tarpeeksi…

img_7919-2

img_7924-2

Tämmöistä tänään. Huomenna koittaa suuri päivä, käyn nimittäin vihdoinkin hakemassa sen uuden ulkoisen kovalevyn. Eli toisin sanoen suuremmille kuville (tai kuville ylipäätään) riittää taas tilaa, jipii! Olen nyt viimeaikoina kuvannut RAW:na kaikki kuvat, mutta pienimmässä koossa (eli S), joka vastaa kamerassani samaa kokoa kuin M-koon JPEG jolla aiemmin on tullut kuvattua. Konekin nopeutuu varmaan huomattavasti kun saa tyhjennettyä tätä kuvamäärää jonnekin.

Mukavaa alkuviikkoa kaikille!

Rakkaudella, Anna

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Metsän siimeksessä

  1. Ihan kuin olisi kävellyt itse ”peikkometsässä”… Joko tontut kurkkivat puiden runkojen takaa???
    💛💛💛

    Lähetetty Samsungin tablet-laitteesta.

    Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s