Jouluasetelmat: 1/3

Huh, meinasipa tulla kiire! Tänään vasta huomasin, että Styleroomissa on jouluaiheinen teemakuvakilpailu, ”Ihanin jouluasetelmani”.  Kuten arvata saattaa, tällaisella asetelmamonsterilla alkoi heti hyrrät pyörimään ja otinkin aika liudan uusia kuvia tätä kilpailua varten. Aikaa ja vaivaa nähtiin taas, saa nähdä miten käy. En aseta mitään odotuksia, kuvaan kuvaamisen ilosta ja rakastan asetelmien tekemistä! (Ja kärsii kyllä pelkästään JPEG-muotoon muuntamisestakin kun tänne blogiin niitä lisäilee, mutta ei voi mitään.)

Taas kaiveltiin kaikki kaapit ja nurkat kun etsiskelin sopivia tavaroita asetelmiin. Nyt pirtissä vallitsee (hallittu) sekasorto…

Minulta meni myös RAW-neitsyys, nimittäin otin tänään ensimmäiset raakakuvani! Olen ollut tietoinen tästä kuvaformaatista, muttei ole koskaan tullut kokeiltua. Ajattelin, että sitten kun saan uuden ulkoisen kovalevyn hommattua niin kokeilen sitten, kun ne vievät aika paljon tilaa. Pyh ja pah, meni jo ja tykästyin kyllä! Nyt vaan äkkiä kovalevykauppaan, koneeni muuten ”poksahtaa” kohta silkasta yltäkylläisyydestä…

Loin kolme erilaista teemaa/asetelmaa, tässä niistä ensimmäinen:

img_6471img_6500img_6585img_6501img_6529img_6584img_6518img_6508

Styleroom on sinänsä ihan uusi juttu minulle, olen kyllä kuullut siitä mutta profiilia ei ole koskaan tullut tehtyä. Nyt asia on korjattu!

Loput kaksi asetelmaa esittelen myöhemmin erillisissä postauksissa, ettei tule mitään kovin pahaa jouluähkyä kenellekään. ;)

Seuraava: (Voittoisa) Jouluasetelma: 2/3

Rakkaudella, Anna


Profiilini Styleroomissa löydät täältä!

Follow my blog with Bloglovin

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Jouluasetelmat: 1/3

 1. Ihanat kuvat. Tykkään tummanpuhuvasta tyylistäsi. Itse kokeilin iime vuonna näihin aikoihin myös ottaa RAW-kuvia, mutta totesin, ettei minun muistikortit kamerassakaan riitä jatkuvasti RAW-kuvien ottoon. Pimeään aikaan aina tulee mieleen, että sekin vaihtoehto tosiaan on olemassa.

  Tykkää

  • Kiitos paljon Saara! :) Juu en minäkään niitä viitsi jatkuvasti ottaa, mutta aina silloin tällöin ne on varmasti paikallaan. Esim kun haluaa vähän ”hifistellä” tai jos tosiaan kuvausolosuhteet on haastavat. Tai sitten jos ne menee jollekin asiakkaalle niin voi olla järkevintä kuvata raakana. Ei siis makeaa mahan täydeltä. :D

   Liked by 1 henkilö

   • Olipa todella kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Täytyy sanoa, että jotenkin nämä olivat hyvin epäperinteisiä joulukuvia, mutta silti hyvin jouluisia. Olisiko siis oikea termi modernin tunnelmallisia joulukuvia? :) Mukava nähdä kerrankin jotain muuta kuin niitä ainaisia punavalkoisia / täysvalkoisia jouluasetelmia. ps. Itse kuvaan RAW:lla, mutta kuvia en säilö koneella vaan poistan ne heti Lightroom-käsittelyn jälkeen. Koneelle jää lopulta siis varastoon vain käsitellyt/värisäädetyt kuvat jpg-muodossa, jotka vie huomattavasti vähemmän tilaa. Näitä jpg-käännettyjä kuvia tietenkin on vaikea käsitellä uudelleen, mutta toisaalta harvemmin kai samaa kuvaa käsittelee eri lailla vuosien päästä uudelleen..

    Tykkää

   • Kiitos kovasti! :) Niin, ehkäpä jotain sellaista ne edustavat. Ei olekaan tullut mieleen. :D

    Nykyään kuvaan myös RAW:lla kaikki kuvat ja uuden ulkoisen kovalevyn ansiosta tilaa riittää! Tosin teen useimmille kuville samoin kun sinä, eli poistan ne käsittelemättömät versiot. Jos on jotain kuvia joihin olen tosi tyytyväinen, niin niiden muokattujen muokkaamattomat versiot säilön kaiken varalta. :)

    Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s