Mustavalkoista puuta

Olen tykästynyt valtavasti näihin kuvahaasteisiin! Kun joku muu rajaa aihealuetta sopivasti, niin luovuus pääsee valloilleen ihan toisella tapaa verrattuna siihen jos valitsisi aina itse ne valokuvauksen aiheet. Lisäksi voi käydä kurkistamassa myös muiden hienoja kuvia!

Nämä kuvat on otettu Nauran auringolle -blogin Mustaa & valkoista -haasteeseen, jonka aiheena on puu. Minulle henkilökohtaisesti tulee puusta mieleen vahvimmin materiaali, joten lähdin työstämään aihetta sitä kautta. Otin kuvia myös pihassa tai sen tuntumassa seisoskelevista puista, mutta monikaan niistä ei vaan jostain syystä puhutellut minua tänään tarpeeksi. Taide, valokuvaus mukaan lukien, ei ole koskaan täysin mustavalkoista! 😉

Haaste tuntui mielenkiintoiselta ja nimenomaan haastavalta siksi, että en ole pitkään aikaan ottanut mustavalkoisiksi tarkoitettuja kuvia juuri ollenkaan. Joskus teininä niitä tuli kyllä muokattua senkin edestä (oikein hirvittää kun sitä kontrastin määrää miettii)! Ehkä elämä sitten oli silloin niin mustavalkoista? Nykyään värikuvat ja väreillä leikkiminen on ehdottomasti mun juttu ja näistäkin pidin ehkä enemmän värillisinä versioina, mutta epämukavuusalueella käyminen on ainoastaan kehittävää! Täältä pesee:

img_6346img_6359img_6371

Ensimmäisenä on suuresta hopeakuusesta napattu kuva, ja sen jälkeen vanha koivu jonka salama on joskus vuosia sitten halkaissut kahtia. Silti se on edelleen hengissä. Puut ovat kyllä aikamoisia taistelijoita, aivan kuten mekin!

Loput kuvat käsittelevät puuta nimenomaan materiaalina. Rakastan puuta ja sen lämmintä tuntua kättä vasten, sileää tai karheaa pintaa (sormiin eksyvistä tikuista pieni miinus), upeita puunsyitä ja kauniita sävyjä. Puu on hyvin muokattavissa oleva sekä ekologinen materiaali, joka kestää pitkän aikaa kunhan olosuhteet ovat oikeat.

img_6354img_6441img_6328img_6426

Seuraavaksi muutama kuva setäni valmistamista visakoivuisista astioista.

img_6440img_6429

Puisia veistoksia löytyy tästä talosta aika paljon. Ennen vanhaan on luppoaikaa käytetty hivenen toisella tavalla kuin nykyään. Ainakin tämä ensimmäisenä oleva maanviljelijä on isosetäni saama lahja, kaiverretut omistuskyltit ja kaikki. Näitä taitavia käsityöläisyyden taidonnäytteitä tutkiskelee mielellään pidempäänkin!

img_6378img_6391

Nämä pari seuraavaa ovat mahdollisesti joko pappani tai jonkun isosedistäni tekemiä.

img_6385img_6387img_6394

Tämä sympaattinen yksikorvainen lammas karitsoineen on minun suosikkini. Miten tekijä onkin saanut emon huolehtivan olemuksen niin hienosti esille? Tässä työssä valon ja varjon leikki on jotain ihan käsittämättömän upeaa ja se saa minussa aikaan jopa vilunväreitä! ❤

img_6397img_6403img_6405

Rakkaudella, Anna

Follow my blog with Bloglovin

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Mustavalkoista puuta

 1. Huikea vanha koivu! Hauska katsella mustavalkokuvia. Mutta täytyy sanoa, että näinä ankeina kaamosaikoina kaipaa kyllä väriä!

  Tykkää

 2. Onpa hieno sarja puusta eri näkökulmistä. Sävykkäitä mv-kuvia, sommittelultaan myös harkittuja, tyylikkäitä.
  Heh, itseänkin alkoi naurattaa omien kuvien kontrastikyllyys menneinä aikoina, onneksi elämä ei ole enää niin mustavalkoista, löytyy myös upeita harmaan sävyjä.

  Tykkää

 3. Uskomattoman kauniita kuvia! Olen iloinen kun oikein paneuduit aiheeseen. Ennen oli käsityöläisyys eri luokkaa, taisivat kaikki osata jotain hienoa tehdä käsillään. Tuo lammas on tosiaan mielettömän upea, voisin kuvitella että olisi hieno myös keraamisena ja varmasti olisi menekkiä jossain Pentikin tyylisessä putiikissa!

  Tykkää

  • Kiitos tuhannesti sanoistasi! ❤ Oli mukava haaste, kiitos sinulle! Totta, käsityöläisyys oli ennen ennemmin sääntö kuin poikkeus. Nyt kun sanoit niin Pentikin tyylinen se kyllä on! Täytynee (yrittää) tehdä siitä joskus keraaminen toisinto, eri asia sitten kuinka hyvin onnistuu… 😀

   Tykkää

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s