Lisää muotokuvatreeniä (paremman puoliskon avustuksella)

img_2733

Eilen sain treenata muotokuvausta oikein urakalla, kun mieheni J toimi mallinani! Olin tästä todella innoissani ja niin taisi mieskin olla. Päivä oli kaunis mutta todella aurinkoinen, joten se toi tietenkin omat haasteensa kuvaamiseen. Kuvasimme kahdessa erässä, ensimmäinen setti keskipäivällä ja toinen myöhemmin iltapäivällä kuuden maissa kun aurinko oli jo hieman matalammalla. Tämä helpotti huomattavasti, vaikka olisi toki voinut odottaa vielä pidempäänkin. Syksyllä luonnon väriloisto on päätähuimaavaa ja valo on niin kauniin väristä, etenkin iltaisin! Tästä syystä jälkimmäisen session kuvat ovat omia suosikkejani.

Kuvia tuli satoja. Minulle käy usein niin, että kun oikein innostun niin kuvia vaan tulee ja tulee eikä loppua näy. Tämä tietenkin hankaloittaa ja pidentää työvaiheita jatkossa, koska kuvien karsiminen ja muokkaaminen vie aikaa kun kuvia on paljon. Onneksi on Lightroom!

Totta puhuakseni (noloa myöntää) olen tutustunut Lightroomiin vasta ihan muutamia viikkoja sitten! Se hetki, kun tajusin miten paljon aikaa, vaivaa ja hermoja tuo ohjelma olisi minulta säästänyt vuosien varrella oli aika riipaiseva… Olen tiennyt ohjelman olemassaolosta, mutta ei vaan ole tullut opeteltua. Olen kyllä käyttänyt todella paljon (tällä hetkellä tosin vähemmän) muista Adoben ohjelmista Illustratoria, Photoshopia ja InDesignia, mutta tämä Lightroom on jäänyt täysin pimentoon. En ollut tajunnut miten korvaamaton apuväline se valokuvaajalle onkaan!

No, joka tapauksessa… Ensimmäinen erä kuvia otettiin tuossa talon takana. Vaatteet valitsin molemmilla kerroilla tarkoituksella ympäristön mukaan, jotta syntyy hauskoja kontrasteja ja kivaa värien ilottelua. Ekassa setissä J:llä oli musta takki ja huivi sekä keltainen t-paita alla, joten ne sopivat koivujen keltaisten lehtien kanssa kivasti yhteen. Pidän kuitenkin näitä toisen session kuvia paljon ensimmäisiä parempina, joten esittelen ne. Jälkimmäisessä erässä vaatteiden valinta onnistui minusta erinomaisen hyvin, kun sininen paita luo oranssin/keltaisen taustan kanssa mielettömän kivaa kontrastia! Samalla vaalea pikkutakki ja housut sulautuvat harmonisesti muuhun ympäristöön. Oli hauska sattuma, kun ne ovat itseasiassa täysin samaa värimaailmaa kuin läheisen pienen metsikön haapojen rungot!

Omasta mielestäni kehityin kuvaajana taas paljon näiden kahden kuvaussession aikana. Samoin myös J mallina, vaikka hän nyt taitaa olla luonnonlahjakkuus kameran edessä muutenkin. On hän joissakin kuvauksissa ollut mallina joskus aikoinaan, eikä ne taidot nähtävästi ole mihinkään kadonneet. Hän on niin rento ja osaa olla kuvattavana juuri oikealla tavalla, mutta osaa myös ottaa ohjeita vastaan ja toteuttaa ne hienosti. Eikä ulkonäössäkään ole valittamista! ;) Jotain maagista tapahtui myös meidän kahden välillä eilen kuvauksien aikana. Huomasimme sen molemmat. Luottamus kuvattavan ja kuvaajan välillä on tärkeää, koska se välittyy kuvista. Yhteistyömme on aina toiminut hyvin, mutta nyt tuntui että suhde ja siteemme syventyi entisestään kun teimme yhdessä jotain kivaa ja täysin erilaista kuin normaalisti! :) Tämä täytyy ehdottomasti ottaa joskus uusiksi, suosittelen lämpimästi myös muille!

Tässä vielä kooste suosikkiotoksistani. Mitäs pidätte? :)

(Klikkaamalla kuvat sa näkymään isompina!)

Terkuin, Anna

/ Yesterday I took photographs of my fiancé and we had a great time together! Autumn is just so beautiful season! Colors in the nature are just amazing and light is soft and warm. We were shooting in two parts. First in the middle of the day and second later in afternoon, about six o’clock when sun was shining lower. In the first session the sunlight was a bit of a problem, because the day was so bright and sunny.

But anyway, I think I developed quite much between these two sessions. Here are some of my favorites, what do you think? :)

With love, Anna

Mainokset

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s