Naisluola a.k.a Ateljee

ateljee4

Vihdoin minulle on löytynyt oma tila, jossa saan toteuttaa visioitani  ja ennen kaikkea purkaa tunteitani maalaamisen avulla! Ja vieläpä samasta pihapiiristä jossa asumme. Olen niin iloinen, sillä olen todella kaivannut omaa woman cavea! 😀

Paikkaa, jossa voin maalata vapautuneesti tunteiden vallassa varomatta pintoja.

Paikkaa, jossa voi kuunnella musiikkia ja laulaa mukana sydämensä kyllyydestä ilman että kukaan kuulee.

Paikkaa, jossa saan olla täysin yksin.

Ja huomionarvoista on, että voin kyllä kuunnella musiikkia ja jopa laulaakin kotona, mutta se on erilaista kun tietää olevansa vain omassa seurassaan. Se, että maalaukset ja maalausvälineet saavat olla rauhassa niillä sijoillaan minne ne jätän on yksi tosi iso plussa. Ja toki se, ettei tarvitse maalata varovasti. Totta puhuakseni inhoan maalata varovasti. En myöskään pidä siitä, että keskeneräiset työt ovat ”näytillä” olohuoneessa, jossa olen tähän asti maalaamista pienimuotoisesti harrastanut. Ei tunnu ollenkaan vapauttavalta, kun täytyy jatkuvasti varoa kaikkia pintoja ja sählätä sanomalehtien kanssa. Enkä ole voinut maalata kuin pieniä tauluja. Minä haluan maalata isosti.

Tuossa lämpökeskuksen alakerrassa on eräs tila joka on tähän asti ollut varastokäytössä. Minä en edes tiennyt että siellä on mitään varastoja tai muitakaan tiloja, en ole tullut edes ajatelleeksi. Mutta kun mieheni kysyi isältäni ja sedältäni olisiko heillä tiedossa jokin ateljeeksi soveltuva paikka, he eivät heti sanoneet mitään. Mutta sitten sedälleni oli tullut mieleen tämä kyseinen varasto ja hän ehdotti sitä. Sinne saa lämmityksen, sähköt on ja valaistus on kunnossa. Innostuin asiasta ja kävimme katsomassa sitä seuraavana päivänä. Vastassa odotti aikamoinen pläjäys kaikenlaista putki- ja sähkötavaraa, joitakin työkoneita ja muunmuassa talvirenkaita.

Kaiken sen tavaran alla kuitenkin on, no mitäpä sitä kaunistelemaan, todella karu huonetila. Mutta oikeastaan se on vaan hyvä. Se on kuin tyhjä kangas johon voi luoda haluamansa taideteoksen. Varsinainen bunkkeri, siellä ei kuulemma kuulu edes puhelin joten rauhassa saa olla. 😀 Lattia on betonia, seinissä on osittain paljaat kipsilevyt ja osittain valkoiset metalliset seinälevyt, katossa karusti styroksia. Silti näen siinä potentiaalia. Vaikka siellä ei ole ikkunoita, niin valaistus on silti hyvä. Muutaman spottivalon ehkä lisäisin sekä työpöytävalaisimen, mutta ilman niitäkin pärjäisi. Huonekorkeus on 2100mm eli aika matala, mutta sekään ei haittaa. Kaksimetrisiä tauluja mahtuu hyvin maalaamaan. 😉 Tilan mitat ovat 4100 x 2740mm, eli neliöitä on vähän yli yksitoista. Ei kovin paljon, mutta riittävästi!

ateljee1

Lattia joko hiotaan ja maalataan betonimaalilla tai sitten hiotaan ja lakataan, en ole ihan varma vielä kumpi tehdään. Seinille täytyy ehdottomasti tehdä jotain, maalata nyt ainakin. Ovesta katsottuna oikealla seinällä tulee olemaan maalauspisteeni. Seinälevyt maalataan valkoisella, niihin saa jäädä sitten värikkäitä maalausjälkiä ja -roiskeita ihan tarkoituksella. Päälle voi aina maalata uuden kerroksen kun värien sekamelskaa alkaa olla liikaa! Kattoon asennetaan ehkä kipsilevyä tai mitä nyt satutaan keksimäänkään.

Lisäksi tarvitaan hyllyjä ja työpöytä tuoleineen. Työpöydäksi ajattelin pukkijalkojen päälle laitettavia puulevyjä niin, että siitä tulee kulmapöytä. Jotain sellaista, mitä ei tarvitse taas kovin paljoa varoa. Toki täytyy olla myös pieni oleskelunurkkaus, ja ehdottomasti kahvinkeitin! Nojatuoli on jo tiedossa, se löytyy täältä talosta. Siinä on tummanvihreää nahkaa ja puuta.

Ohessa on Sketchupilla tekemäni suunnitelma, joka on todella silotellun näköinen kun vertaa oikeaan tilaan. En edes viitsi vielä laittaa kuvaa miltä se oikeasti nyt näyttää, mutta ehkä sitten uskallan kun se on hieman valmiimpi. Tässä kuitenkin maistiaisia ja ensimmäiset luonnokset/ideakuvat siitä mitä kohti ollaan menossa! 🙂 Väriä pitää olla,  saan niistä valtavasti inspiraatiota. Tosin pinnat pidän melko neutraaleina koska en halua niiden vievän huomiota tulevilta maalauksilta ja muilta esineiltä, tai heijastavan väärän sävyistä valoa töihini.

ateljee2ateljee3

Oikeita kasveja siellä ei tietenkään tule olemaan kun ei ikkunoitakaan ole, joten joudun tyytymään tekokasveihin. Tuo pinkki lipasto on ihan täysi mysteeri vielä. Se voisi olla ihan minkä värinen tahansa, kunhan ei valkoinen, musta tai harmaa. Sitä ei siis ole vielä tiedossa, mutta eiköhän siihenkin joku omasta takaa löydy! Tapetti joka näkyy oviseinällä on joskus RTV:stä ostettu, mutta sille ei ole ollut vielä käyttöä. Se on vinyylitapetti, joten puhdistaminen olisi helppoa. Siksi ajattelin sitä tähän tilaan. (Se näyttää luonnossa paljon paremmalta kuin kuvassa.)

Mutta tämmöistä tänään! 🙂 Vaikka työtä on jonkun verran ennen kuin saadaan sitä lähellekään kuvien tasoa, niin ei haittaa. Elämä osaa yllättää. Vasta muutama päivä sitten mietittiin että mistä moinen tila oikein löytyisi ja mitä siitä pitäisi maksaa. Tässä se nyt sitten on, ilmaiseksi ja paljon lähempänä kuin arvattiinkaan!

Terkuin, Anna

ateljee5

/ I’m going to have my very own atelier and woman cave very soon! It was a surprise that it’s  actually in the same plot which we live in! It’s important to me that I can paint without being careful all the time. I need to let my emotions control the painting, not in the other way around. I’m so happy about this, because I really need a place where I can be all alone and paint.

This space is in very rough condition, and it’s going to be a big job to get it look like a place in these pictures I made by Sketchup. But not impossible at all! It’s under the heating center of this plot, and has been on a storage use for a long time. My uncle asked if this place could manage for me. The size of it is about 11 square meters, so it is not a big place, but it’s enough for me! 🙂 Just a few days ago we didn’t have a clue where we could find a workspace for me, and now it’s here! Free, and so close. Perfect! Well, life really knows how to surprise you! 🙂

With love, Anna

Mainokset

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s