Marmorointia

img_0272

välimerkit

Olen nähnyt Pinterestissä ideakuvia ja ohjeita tästä monen monta kertaa, mutta en ole vaan muistanut tai ehtinyt aiemmin kokeilla. Nyt kuitenkin näin jälleen marmorointi-idean Musta ovi -blogissa ja päätin vihdoin itsekin yrittää!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tähän tarvitaan:

  • kynsilakkaa
  • vettä
  • jokin sekoitustikku
  • laakea vati
  • pyyhe/paperia

 

Huomasin että minullapa ei ollutkaan enää kuin muutama kynsilakkapurkki, kun ennen niitäkin oli vaikka kuinka ja olisivat oikein hyvin käyneet tähän hommaan… Mutta heitin ne ennen muuttoa menemään kun karsin tavaroira. No, niillä mennään mitä nyt on käytössä! Käytin siis tumman harmaata, violettia ja punaista lakkaa.

img_0106img_0123img_0125

 

Marmoroin siis yhden pienen kulhon, maitonekan ja kukkamaljakon jotka kaapeissa lojuivat käyttämättöminä. Marmoroinnin voi ilmeisesti kynsilakanpoistoaineella poistaa, joten no pressure. Itse en kuitenkaan siihen lähtenyt, vaan ajattelin että kerrasta poikki tai muuten siitä ei tule loppua ikinä, kun ei koskaan ole tarpeeksi hyvä. Minusta näissä ei voi epäonnistua. Kiitollista ja helppoa hommaa, riittää kun valitsee haluamansa värit ja kastaa veteen sopivista kohdista. Aina onnistuu!

Tässä pienessä kannussa on väriä välillä aika paksultikin, mutta kunhan se kuivuu niin ei mielestäni haittaa. Tuo vähän lisämielenkiintoa ja kolmiulotteisuutta mukaan.

img_0151

img_0309

välimerkit

Tämähän olisi myös ihan huippu lahjaidea esimerkiksi joulua ajatellen. Minulla on varastoituna paljon tylsiä valkoisia astioita, joihin voisi tehdä marmoroinnin ja niitä voisi sitten käyttää muiden itsetehtyjen lahjojen ”alustana”tai jotain. Ruokaa näistä ei kannata tarjoilla, mutta koriste-esineinä ja esimerkiksi valokuvausrekvisiittana nämä ovat kyllä hyviä! (Siitä lisää seuraavassa postauksessa..)

Täytyy vaan hakea lisää värejä kynsilakkavalikoimiin, niin saa vieläkin makeampia väiyhdistelmiä tehtyä!

Terkuin, Anna

/ Finally I remembered to try this DIY marbling (thanks to Musta ovi -blog)! It’s so easy and you succeed every time! At least I think so. 🙂 Only you need is:

  • nail polish
  • water
  • a large bowl
  • blending stick
  • a towel

It’s good to pour 5-10 cm water in the bowl. Then you drop some nail polish in it, and stir. After that you gently dip what ever dish you like to marble in it. With mixing different colors you get more exciting final results! So easy to make art! 🙂 But do not serve any food or drink from them after marbeling unless you glaze them first! Perfect gift idea for christmas or for decoration and photography propertiers!

With love, Anna

img_0349

 

 

Mainokset

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s