Kunnostusprojekti: Billnäs-tuoli osa 1

IMG_9782

Tässä se on, ensimmäinen kunnostusprojektini vähään aikaan. Isäni ja setäni hallista ylähyllyltä löytyi tämä tuoli, joka on hiukan kärsineessä kunnossa. Oy Billnäs Ab on valmistanut näitä tuoleja vuosina 1920–1929. Itse tuolin tarina on sellainen, että isäni on pikkupoikana huutanut sen muutamalla markalla huutokaupasta ja ajatellut sen kunnostaa. Näin ei kuitenkaan ole vielä tähän päivään mennessä tapahtunut, joten päätin jatkaa siitä mihin isäni jäi. Siitä tulee vielä oikein hyvä tuoli, kunhan muutaman jutun korjaa ja laittaa uuden lakan pintaan, sillä vanha on paikoin puhki kulunut.

Kuten kuvasta näkyy, ei olla ihan priimakunnossa. Istuinosa on halki (pala on onneksi tallella) ja yhdesta jalkaosasta on lohjennut pala pois. Jalka ja istuinosa ovat alkuperäisiä, mutta selkänoja ja sen metallinen tukiosa eivät ole. Ellen löydä mistään alkuperäisiä osia, ne täytyy tehdä itse ja mahdollisesti hieman oikoa mikäli osoittautuvat liian vaikeiksi minulle. Aion kuitenkin yrittää saada tuolista mahdollisimman paljon alkuperäisen näköisen ja vanhoilla materiaaleilla ja työtavoilla tehdyn. Onhan se sentään Billnäs.

IMG_9761

Aloitin purkamalla tuolin osiin ja puhdistamalla ne pölystä ja liasta. Sitten poistin istuinosassa olleen tarranjämät. Siinä on ilmeisesti lukenut ”Istu tähän”… Varsin nokkelaa etten sanoisi. Nyt tuoliparka on sitten palasina työpöydälläni hallissa ja odottelee vanhan lakan poistoa. On se vaan kaunis esine, en malta odottaa että saan sen valmiiksi!

Terkuin, Anna

/ So here is my first refurbishing project in quite a while! It’s and old chair from storage, where it has been broken many decades. You see, my dad bought this chair from auction when he was just a little boy and he thought that he would repair it, butt it never happened. So now it’s my turn to fix it and make it like it was before. Nowadays it’s seat is broken and the back rest is wrong kind, not the original. It has been made in Finland, in Billnäs’s ironworks in 1920’s. It would be quite valuable if it was in shape, but like that not much. This chair is so beautiful and I can’t waite to get it ready! 🙂

With love, Anna

Mainokset

Kommentti ilahduttaa aina ❤

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s